Strings attached!

Nordnorske artister kan få spilt inn strykeorkester på låta si med kammerorkesteret i Arktisk Filharmoni på TviBit, Kysten Studio i april.

Prosjektnavnet Strings Attached, spiller på ønsket fra både TviBit og Arktisk Filharmoni - at dette er et prosjekt som kan fortsette videre og at vi søker mot et best mulig samarbeid og resultat med artist/band.

Orkesteret og TviBit/Kysten studio, gir med dette plateklare nordnorske artister muligheten til å få en utvalgt låt innspilt sammen med landsdelens profesjonelle orkester i mars. Forrige runde fikk artister som Bautastein, Pristine, Marie Vangen, Hollow Hearts og Ann-Iren Hansen spilt inn stryk til sine låter.

- Det er et veldig viktig og fint prosjekt for oss, å kunne samarbeide med artister i regionen, sier orkestersjef i Arktisk Filharmoni, Torunn Reigstad. – Vår profil er jo å være et orkester som har stor spennvidde i stil og uttrykk, og det er viktig å støtte opp om nyskrevet musikk fra landsdelen, fortsetter orkestersjefen.

Foto: Foto: Aggie Peterson
Torunn Reigstad, orkestersjef Arktisk FIlharmoni. Foto: Aggie Peterson
Foto: Foto: Stian Andreassen
Fredrik Forsmann, leder Tvibit Kysten Studio Foto: Stian Andreassen

Unik mulighet
1. – 3. april åpner Tvibit, Kysten studio sine dører og har gitt plass i kalenderen til at orkesteret kan jobbe med å spille inn «strings» til nyskrevet musikk fra nord. Artister og låtskrivere som er plateklare kan søke innen 6. februar.

Dette er et unikt tilbud som på en måte viser hvor vitalt musikkmiljøet er i nord. - Hvor ellers i verden får du tilsvarende mulighet? Her har vi en kollektiv holdning for å få skapt best mulig musikk sammen og hjelpe hverandre opp og frem er viktig når vi konkurrerer om oppmerksomheten i et tøft marked, sier Fredrik Forssman, leder for Tvibit Musikk/ KOFOR.

Lang merittliste
En fagjury vurderer de innsendte bidragene. - Her gjelder det å ha en god låt som passer til å få skrevet strykerarrangement, og vi ser også på hvilke planer og ambisjoner artisten har fremover, når vi gjør en helhetlig vurdering, forteller Forssman.

Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) har en lang merittliste over utgivelser på anerkjente plateselskaper som BIS, SIMAX og sist på respektable Deutsche Grammophon. Orkesteret har også medvirket på en rekke plateinnspillinger i samarbeid med nordnorske artister, som blant annet Hekla Stålstrenga, Anneli Drecker, og i sommer med prosjektet Solnatt med artister fra hele den nordlige landsdelen.

Søknad sendes på e-post til post@arktiskfilharmoni.no innen 6. februar 2019. Søkere vil få svar innen 11. februar og må selv besørge å få skrevet strykerarrangement for kammerorkester.

For mer informasjon, kontakt Fredrik Forssmann på: frefor@me.com / 926 36 977 eller produsent i Arktisk Filharmoni, Thomas Grønbech: thomas@noso.no / 926 05 829

Foto: Aggie Peterson
Innspilling i Kysten studio Aggie Peterson