Dirigent for NOSO Symfoniorkester, Christian Lindberg.
Dirigent Christian Lindberg

Fortsetter samarbeidet med Lindberg

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester kan med glede fortelle at samarbeidet med den karismatiske dirigenten Christian Lindberg vil fortsette. Lindberg er symfoniorkesterets førstedirigent, og kontrakten er forlenget til ut 2018.

Ettertraktet dirigent

Ved siden av en suksessrik karriere som trombonesolist og komponist, er Lindberg en ettertraktet dirigent. Han jobber jevnlig med orkestre rundt om i hele verden, blant annet i Praha, Liverpool, Stockholm, København, Helsingfors, Rotterdam, Milano og Beijing. Lindberg har også tidligere vært kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Swedish Wind Ensemble og Nordic Chamber Orchestra.

- Gjennom de siste 6 årene, har Nordnorsk Opera og Symfoniorkester vært gjennom en eventyrlig reise. Orkesteret har oppnådd både nasjonal og internasjonal anerkjennelse, med plateinnspillinger på høyt nivå og med prestisjetunge turneer. Ikke minst var konsertene i Wien (Musikverein) og Salzburg (Grosse Festspielhaus) i år viktige milepæler i vår ambisiøse satsing. Vi i NOSO er veldig fornøyde med at det gode samarbeidet fortsetter. Vi ser frem til alle de spennende prosjektene vi jobber mot når vi nå går inn i de kommende sesonger, uttaler direktør for NOSO, Tor Lægreid.

- Når orkesteret formelt spurte meg om å fortsette, var det ikke noe annet svar fra meg enn et stort, rungende JA! – Christian Lindberg

Overveldet

- Jeg er overveldet over hvor bra disse musikerne leverte i den største og mest prestisjetunge konserthallen i verden, Musikverein - så når orkesteret formelt spurte meg om å fortsette, var det ikke noe annet svar fra meg enn et stort, rungende JA!, forteller Lindberg med stor entusiasme.

Christian Lindberg er en energisk og karismatisk dirigent, med som setter seg høye mål. Han synes det nordnorske samarbeidet, som allerede har vart i 6 år, har vært spennende. - Det er så trivelige mennesker i Nord-Norge og det er gøy at det er så mange med en positiv entreprenørånd, forklarer han. - Vi har jo spent buen riktig høyt og satt oss store mål, og jeg er virkelig stolt over hva orkesteret har prestert, avslutter Lindberg.

- Vi ser frem til alle de spennende prosjektene vi jobber mot når vi nå går inn i de kommende sesonger. – Direktør for NOSO, Tor Lægreid

Visste du at?

  • Christian Lindberg har en internasjonal solistkonkurranse som bærer hans navn?
  • Christian Lindberg er kjent for å skifte skjorte i løpet av konserten
  • Han har ca 13.000 følgere på FaceBook-siden sin
  • Publikum stemte nylig Christian Lindberg frem som den beste messingblåseren i historien, i en meningsmåling startet av Classic FM!