Nordnorske artister kan få spilt inn ekte "strings"!

Heldige nordnorske artister kan få spilt inn strykeorkester på låta si sammen med NOSO i Tvibit Kysten Studio i høst.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) har medvirket på en rekke plateinnspillinger, både i samarbeid med nordnorske artister og med klassiske verk på anerkjente internasjonale plateselskap – til strålende kritikker.

Nå kan nordnorske plateklare artister søke om å få en utvalgt låt innspilt med NOSO Kammerorkester til høsten - hvor orkester og studio er dekket!

For oss er det både riktig og viktig å gjøre samarbeid med artister i regionen, og vi har en rekke gode samarbeid bak oss, som for eksempel med Hekla Stålstrenga, Anneli Drecker, A band called Oh! og Violet Road, sier orkestersjef i NOSO, Torunn Reigstad. - Vi ønsker å være et orkester som har stor spennvidde i stil og uttrykk, og det er viktig å støtte opp om nyskrevet musikk fra landsdelen, fortsetter orkestersjefen.

Til høsten (17.-21. september) har orkesteret satt av hel uke hvor musikerne er til disposisjon for å spille inn stryk til nyskrevet musikk fra nord. 

Artister og låtskrivere som er plateklare kan søke innen mandag 6. august.

- Dette samarbeid mellom Tvibit, Kysten Studio og NOSO muliggjør et helt unikt tilbud for landsdelens komponister og artister, og viser bare hvor bra og vitalt musikkmiljøet er i nord. Hvor ellers i verden får du tilsvarende mulighet? Denne kollektive holdning om å få laget best mulig musikk sammen og hjelpe hverandre opp og frem er viktig når vi konkurrerer om oppmerksomheten i et tøft marked.

For de som ønsker å søke, gjelder det å ha en god låt som passer til å få skrevet strykearrangement, men vi leter også etter artister som har en plan med karrieren sin fremover,avslutter Forssman.

Foto: Foto: Stian Andreassen
Fredrik Forsmann, leder Tvibit Kysten Studio Foto: Stian Andreassen

For mer informasjon*, kontakt Fredrik Forssmann på: frefor (at) me.com eller produsent i NOSO, Thomas Grønbech: thomas (at) noso.no 

(I fellesferien kan ikke svar påregnes før 1. august).