Lise Davidsen
Soprano Lise Davidsen

Nominert til Kritikerprisen for Ariadne med NOSO

- Det er veldig hyggelig å være nominert i en så fin gruppe med kunstnere!

Det sier Lise Davidsen etter å ha blitt nominert til Kritikerprisen for sin innsats i NOSO-produksjonen Ariadne auf Naxos i mars i år. Og det i sin debut i rollen!

Se utdrag av Lise Davidsens innsats som Ariadne lengre ned i artikkelen.

Stor suksess

Oppsetningen av klassikeren ble en stor suksess både blant kritikere og publikum, men likevel er NOSOs nye operasjef Espen Langvik litt overrasket.

- Ja, men positivt overrasket! Og først og fremst utrolig glad for Lise – og stolt på vegne av NOSO! Jeg har gåsehud! At jeg er litt overrasket skyldes at jeg i løpet av mine 20 år som operasanger ikke kan huske at en solist fra en region- eller distriktsopera har vært nominert. Det er ikke så ofte det skjer at operasangere blir nominert i det hele tatt, men når det skjer, er det alltid noen som jobber i Oslo, sier Langvik, som selv kan vise til en lang karriere som solist ved Den Norske Opera & Ballett.

Anerkjennelse

- Dette er jo fantastisk artig for Lise, men også for NOSO! Vi kommer ikke utenom Lises udiskutable talent, men dette gir også NOSO anerkjennelse. Jeg har allerede sendt en varm gratulasjon til min forgjenger her, Katharina Jakhelln Semb, som også hadde regien på oppsetningen.  

Lise Davidsen har – sin unge alder til tross – mottatt en rekke priser, deriblant som vinner av Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse i 2015, og har høstet lovord både i inn- og utland. Avtroppende operasjef ved Den Norske Opera & Ballett, Per Boye Hansen har tidligere uttalt:

- Hun er et av de største vokaltalentene jeg noen gang har hørt.

Får svar i september

Kritikerprisen deles ut på Litteraturhuset i Oslo 28. september, og de andre nominerte i klassen musikk er Trond Reinholdtsen for Ø i Oslo i 2016 og Cikada for Piano, Violin, Viola, Cello under Ultimafestivalen (2016).

Les mer om de nominerte i de ulike kategoriene her.

Vi kommer ikke utenom Lises udiskutable talent, men dette gir også NOSO anerkjennelse. – Espen Langvik, operasjef i NOSO