VÅRJEVNDØGN - NY UTGIVELSE FØR JUL

En gladnyhet til alle som forelsket seg i Vårjevndøgn med Henning Kraggerud, Jostein Gaarder og kammerorkesteret: Det blir plateutgivelse før jul!

Under Nordlysfestivalen og Nordland Musikkfestuke i 2014 vekket verket Vårjevndøgn oppsikt. Ikke så rart, når verket rommer 12 nye tekster av Jostein Gaarder og 12 nye komposisjoner av Henning Kraggerud, og kammerorkesteret til Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er med på scenen. Nylig ble musikken fra Vårjevndøgn spilt inn, og komponist Kraggerud kaller resultatet ”ganske spektakulært”.

- Orkesteret var i toppform, og produsent og lydteknikere i verdensklasse, sier Kraggerud. Han trekker fram Arne Akselberg fra Abbey Road Studios i London og Sean Lewis som også produserte kammerorkesterets Grieg-innspilling i 2013. Kraggerud forteller at de to veteranene delte hans begeistring under innspillingen.

- I etterkant uttalte de at orkestret ikke står tilbake for noe de har jobbet med. Hvis man ser listen over hvem de har jobbet med er det en fornøyelse å få vite, sier Kraggerud. Straks tekstene er innspilt skal verket utgis på plateselskapet Simax under tittelen Equinox, som er den engelske betegnelsen på vårjevndøgnet.