Kraggerud inviterer til Mozart-aften

Den internasjonalt ettertraktede norske fiolinisten Henning Kraggerud, som også er fast kunstnerisk leder for NOSO Kammerorkester, gjester Tromsø denne uka.

Stadig flere i Tromsø har fått øynene opp for den ekstraordinære virtuosen Kraggerud, som jevnlig gjester byen innimellom oppdrag over hele verden. Han kommer nettopp fra Danmark hvor han spilt med Nasjonalorkesteret, og skal siden videre til Østerrike, Finland og til høsten på turne til Australia og Tasmania.

- Det er en fast kjerne av publikummere som alltid kommer på Kraggerud-konsertene, men det er helt klart flere som bør kjenne sin besøkelsestid, sier salgs- og arrangementsansvarlig i NOSO, Nils Hald. - Kraggerud har en utrolig formidlingsevne og følsomhet i sitt vakre fiolinspill. I tillegg er han full av fakta og fortellinger, som han med stort engasjement overbringer til publikum - så det er alltid interessant å høre på, forteller Hald.

Denne spiller Kraggerud og NOSO Kammerorkester på KulturHuset torsdag 27. april. Denne gang har han invitert med den kroatiske hornisten Radovan Vlatković, som er kjent for sitt helt unike spill. De har vårlig og muntert Mozart på programmet.

- Jeg møtte Radovan første gang på en festival på Kypros, der han stod og øvde utenfor en eldgammel kirke - og jeg har aldri hørt så vakkert hornspill før, forteller en entusiastisk Kraggerud. Radovan er ettertraktet og spiller på festivaler i hele verden. - Hver gang spiller han på samme skyhøye nivå. Jeg vet ikke om noen bedre hornist i hele verden og ønsker du å bli bedre kjent med dette instrumentet – eller, om du bare er ihuga Mozart-fan, er du kommet til rett konsert, bedyrer Kraggerud, som selv har handplukket ukas gjest.