Hemsing + NOSO Symfoniorkester

Vinterdrømmer

Se datoer og billetter

La deg forføre av vakre melodier og vinterdrømmer, når Eldbjørg Hemsing spiller Borgstrøms fiolinkonsert og NOSO symfoniorkester fremfører Tsajikovskijs 1. symfoni Winter Dreams. 

Les stort intervju med Elbjørg Hemsing her: Til Nord-Norge med en "mission". 

Solisten Eldbjørg Hemsing har rukket å motta en rekke priser for sitt fiolinspill, og opptrådte allerede som 6-åring for blant andre kongefamilien i Nasjonalteatret i Oslo. På denne konserten spiller hun Hjalmar Borgstrøms fiolinkonsert i G-dur – en bokstavelig talt bortgjemt skatt som først ble spilt over 100 år etter at den ble komponert. Borgstrøm (1864-1925) var en norsk komponist, inspirert av blant andre Wagner og Beethoven. Notene fra denne komosisjonen ble funnet av dirigent Terje Boye Hansen, som sendte dem videre til Hemsing. Hun valgte til slutt å spille dem inn på plate med Wienersymfonikerne. ”Virtuos musikk, krevende å spille, men med utrolig flotte melodier”, sier Hemsing selv om musikken. 

På videoen under kan du se Hemsing fortelle mer om sin oppdagelse av verket.

NOSO Symfoniorkester innleder konserten med Jean Sibelius sin berømte Finlandia og etter pause får vi høre Tsjaikovskijs 1. Symfoni ”Winter Dreams”, beskrevet som forførende og et av de viktigste verkene i 1800-tallets symfoniske historie.

Foto: Foto: Mat Hennek
Eivind Gullberg Jensen Foto: Mat Hennek

Kveldens dirigent, Eivind Gullberg Jensen, har en internasjonal karriere som både opera- og orkesterdirigent og har gjestet berømte orkester som Berliner Philharmoniker og Concertgebouw i Amsterdam, så vel som operahus som Wiener Staatsoper og Bayerische Staatsoper.


Konserten inngår i abonnementsseriene Total og Ny & Nysgjerrig i Tromsø, og Full Storm, Ny & Nysgjerrig og Liten Storm i Bodø. Les mer om våre abonnement her.