Vårjevndøgn

Se datoer og billetter

Henning Kraggerud og Jostein Gaarder finner tonen igjen - denne gang på Musikkfestuka i Bodø. Sammen med kammerorkesteret har de laget en konsert der rammeverket er tidssoner og tonearter. Bli med på en musikalsk og magisk reise rundt kloden!

Ved jevndøgn går det ganske nøyaktig 12 timer mellom soloppgang og solnedgang over hele jorden. Det vil si at dagen og natten er like lang for alle mennesker. Vårjevndøgn faller på 21. mars og det er i løpet av dette døgnet Jostein Gaarders intense historie utspiller seg. Dette er en typisk Gaarder-historie som utspiller seg på flere plan, og etter hvert skjønner du sammenhengen mellom de ulike trådene. Henning Kraggerud har skrevet virkningsfull og vakker musikk som står til Gaarders tekster.

”Søvnløs i løpet av vårjevndøgnet, skriver han ned denne historien fra sin uvirkelige reise mens han venter på sin dom”. 

Fra 1600-tallet oppsto det i Europa halvt vitenskapelige diskusjoner om toneartenes iboende egenskaper. Fantes det skjulte og magiske krefter i de 24 toneartene? Sitater fra datidens teoretikere, filosofer og komponister tyder på det. Disse sitatene og mytene er Jostein Gaarder og Henning Kraggeruds felles inspirasjonskilde i dette prosjektet. De tar oss med på en reise østover rundt jordkloden, gjennom 24 tidssoner i løpet av døgnets 24 timer.

Verket ble urfremført under Nordlysfestivalen 2014 og spilles nå under årets Nordland Musikkfestuke