UNGSY på Nordlysfestivalen

Se datoer og billetter

Når KulturHusets hovedscene under Nordlysfestivalen fylles med klassiske musikkverk fra øverste hylle, fremført av musikere fra Kulturskolen, byens korps, musikklinjen, musikkonservatoriet og byens profesjonelle krefter - ja, da blir det både vellyd og store opplevelser for publikum.

Da UNGSY (Tromsø Ungdomssymfoniorkester) gjorde sin første konsert høsten 2013, fikk de strålende tilbakemeldinger. 86 musikere satt da på scenen - en herlig miks av elever og lærere fra kulturskolen, elever fra Musikklinja ved Kongsbakken videregående skole, medlemmer av Skittenelv Skolekorps og Tromsø Byorkester, samt profesjonelle musikere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Med dette var et unikt samarbeid mellom Kulturskolen, Tromsøs unge klassiske musikere og byens profesjonelle krefter født.

UNGSY har som mål å gi ungdommene den fantastiske opplevelsen det er å ta del i et så stort kunstnerisk prosjekt som et symfoniorkester er, og som innebærer både et nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere. Årets UNGSY-prosjekt starter høsten 2014, og vil munne ut i en konsert under Nordlysfestivalen i 2015. Elise Båtnes, fiolinist og konsertmester i Oslofilharmonien, er UNGSYs dirigent for denne sesongen, og vil i tillegg til å traktere dirigentpinnen også være solist.

Konserten er et samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og spilles under Nordlysfestivalen.