UNGSY

på Nordlysfestivalen

Se datoer og billetter

UngSy er et prosjektorkester bestående av elever og lærere fra kulturskolen i Tromsø, amatørmusikere, studenter og strykerne i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Hvert eneste år skapes uforglemmelige øyeblikk i salen når ungdom får ta del i denne store kunstneriske produksjonen sammen med strykere fra NOSO på Hovedscenen i Kulturhuset under Nordlysfestivalen.

På denne måten får ungdommene utfordret seg og ikke minst en uforglemmelig erfaring sammen med de dyktigste i landsdelen.

Årets dirigent er svenske Andreas Patrik Hansson (21), som studerer orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Hansson har studert orgel og dirigering fra en tidlig alder og regnes som et spesielt talent både som organist og som dirigent. Allerede i en alder av 20 år har Hansson både blitt valgt ut til lanseringsprogrammet Opptakt for Norges nye dirigenter, og han har dessuten i flere år dirigert Göteborgs Symfoniker under finalekonsertene i Polstjärnepriset i Göteborg.

Hansson har kompetanse på et bredt spekter av repertoar fra barokk til samtid, og han har en særskilt interesse for nordisk og sentraleuropeisk romantisk repertoar.

Årets solist er fjorten år gamle Solveig Skogdal, som spiller fagott.