Tosca

Kjærlighet, intriger og drama

Se datoer og billetter

Årets store operasatsing er – til manges store glede – Tosca av Puccini.

Ikke minst gleder det regissøren, Ingrid Forthun, som ikke holder noe tilbake når hun snakker om produksjonen:

- Hvilken gave det er å få lov til å gjøre dette! Det kunstneriske teamet var ikke satt da jeg ble spurt, så spørsmålet var: «Hvem vil du leke med?», sier den erfarne regissøren – som lover at det blir storslått, både musikalsk og visuelt.

- Jeg har drømt lenge om å få jobbe med dirigent Peter Szilvay, og øverst på ønskelista mi over scenografer har Dagny Drage Kleiva stått. Hun er en nestor i Norge på scenografi og svært ettertraktet, og nå – endelig passet det!

Det spesielle med Tosca-produksjonen som skal vises i Nord-Norge er at den er et stort samarbeid mellom Kilden Opera, Opera Rogaland og NOSO. Et samarbeid NOSOs operasjef Espen Langvik er både stolt og glad for.

- For selv om solistene blir de samme på alle spillesteder, vil det i de tre regionene opptre regionale orkestre og kor.

Og i hovedrollen som Tosca, finner vi en sterk nordnorsk stemme; nemlig Nina Gravrok fra Narvik – som faktisk i år og i fjor har spilt samme rolle ved Den Norske Opera og Ballett.

Regissør Fortun er svært glad for at Gravrok har takket ja til rollen.

- Premieren på Tosca skjer i Kristiansand, før den skal innom Rogaland og deretter spilles i Bodø, Harstad og Tromsø. I nord med NOSO Symfoniorkester.

I Bodø medvirker barn og ungdom fra Bodø Domkirkes Sangskole, mens barn fra koret Ishavsguttene medvirker i Tromsø. Begge steder i samspill med profesjonelle sangere fra Vocal Art og Vokal Nord.

Konsertene inngår i abonnementsseriene Full Storm, Ny og nysgjerrig, Total og Mezzo.

Les mer om abonnement her.

Ordinære billetter legges ut 1. juni.