The orchestral joik project

Åpningskonsert Nordlysfestivalen

Se datoer og billetter

Bestillingsverket The Orchestral Joik fikk enorm oppmerksomhet på Nordland Musikkfestuke i Bodø i fjor. Nå kan Nordlysfestivalen sammen med NOSO presentere forestillingen som den offisielle åpningskonserten til festivalen i 2018.

”Publikum er bergtatt”, skrev den begeistrede anmelderen Hanna-Lisa Skau i Avisa Nordland, da hun overvar The Orchestral Joik i Stormen konserthus i Bodø i fjor. Selv ga hun konserten terningkast 6, og vi er glade for at også publikum i Tromsø nå skal få muligheten til å oppleve konserten, drevet frem av den internasjonalt anerkjente komponisten Frode Fjellheim. Frode Fjellheim startet sitt Jazz Joik Ensemble på 1990-tallet, og i dag er de bedre kjent under navnet Transjoik. 

Under denne konserten har han med seg de knallsterke solistene Mari Boine og Anneli Drecker, som fremfører egne sanger, samt sangerne Marja Mortensson, Berit Norbakken Solset og gitarist Ronni Le Tekrø. Fjellheim er selv musikalsk leder, mens meritterte Anders Eljas dirigerer – som er kjent fra sitt samarbeid med Abba og for ledelse av flere musikaler på Broadway.

Dette blir en kveld med vestlig kunstmusikk, moderne jazz og samisk joik.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total og Mezzo i Tromsø. 

Les mer om våre abonnement her.

Foto: Henrik Dvergsdal NMFU
Fra konserten under Nordland Musikkfestuke Henrik Dvergsdal NMFU