Symfoniorkesteret på turné

Se video
Se datoer og billetter

Vi gleder oss til å spille vår første konsert i Sortlands flotte nye kulturhus - Kulturfabrikken. I tillegg spiller vi i Lofoten Kulturhus før ferden går videre til Bonn og Beethovenfestivalen. Med oss har vi Tsjaikovskijs massive fjerde symfoni og trompetkonserter fremført med en venezuelsk virtuos!

"Introduksjonen er selve kjernen i denne symfonien: Dette er skjebnen: Den skjebnesvangre kraften som forhindrer at impulser av lykke og glede når sine mål. Som med sjalusi sikrer at lykke og fred ikke skal få være fullstendig og ubesudlet". 

Tsjaikovskij var selv godt fornøyd med sin fjerde symfoni og skrev dette sitatet i et brev til sin velgjører Nadezhda von Meck. Selve skjebnetemaet åpnes av horn og fagotter, og etter hvert som verket utfolder seg blir vi flere ganger innhentet av skjebnen. I verkets sluttsats er likevel lykken og feiringen av livet som trekker det lengste strået: 

“Hvis du ikke finner noe å glede deg over, så se rundt deg. Gå ut blant folk. Se hvordan de kan fryde seg og omsluttes helhjertet til lykkelige følelser." 

Hver høst mellom august og oktober er det klassisk storfeiring og festival i Beethovens fødeby Bonn. Beethovenfest inviterer hvert år topp internasjonale artister, orkester, ensembler og unge lovende utøvere til byen, og det resulterer i et festivalprogram som er fremtidsrettet og innovativt, ifølge festivalen selv. Blant utøvere som har gjestet og skal gjeste festivalen er Lorin Maazel, Kurt Masur, Hélène Grimaud, Paavo Järvi, Gustavo Dudamel, Leif Ove Andsnes, Martin Grübinger - og nå skal et nordnorsk orkester sette vårt preg på festivalen. Med oss har vi den venezianske stjernetrompetisten Pacho Flores, og vi gleder oss til å tolke Tartinis trompetkonsert sammen med ham.