Sinfonia Semplice

Nielsen, Stravinskij, Berio

Se datoer og billetter

Klar for å oppleve Carl Nielsen med tatoveringer? 

Hans Abrahamsen har bearbeidet den store danske komponisten Carl Nielsens 6. symfoni, og skal ha uttalt at verket er blitt ”Carl Nielsen med tatoveringer”.

”Der skjer et brudd med Carl Nielsens verk”, sier Abrahamsen. Han har gjort en kunstnerisk undersøkelse av symfonien, og deretter skrevet den igjennom på ny – skrevet den inn i vår tid.

Carl Nielsen har status som Danmarks «nasjonalkomponist», omtrent som Grieg i Norge og Sibelius i Finland, og i tillegg til hans 6.symfoni fra 1925 får publikum denne kvelden høre Igor Stravinskijs Konsert i Ess-dur, (”Dumbarton Oaks”) fra 1937-38 og Luciano Berios Folk Songs fra 1964.

Kveldens dirigent, Pascal Rophé, er blant de mest ettertraktede franske dirigenter. Siden 2014 har han vært sjefsdirigent i Orchestre national des Pays de la Loire og underviser ved konservatoriet i Paris. Han har jobbet med en rekke orkestere over hele Europa og har en lang rekke innspillinger bak seg. Han er spesielt kjent for sitt arbeide med musikk fra 1900-tallet og fram til i dag, og sitt samarbeid med kontemporære komponister.

I Berios verk, som etter hvert er å regne som en klassiker, er den franske mezzosopranen Donatienne Michel-Dansac solist. Hun fikk sitt gjenombrudd internasjonalt nettopp med mussikk av Berio, og et samarbeid med Pierre Boulez og Ensemble Intercontemporain. Hun har siden samarbeidet med en rekke anerkjente ensembler, alt fra Berliner Philharmoniker til Klangforum Wien, og har et spenn i sitt repertoar fra tidligmusikk via klassisk og romantisk repertoar til moderne musikk.