Schumann & Brahms - kjærlighetssanger

Eksklusivt for abonnenter

Se datoer og billetter

Fire operasolister, to pianister, musikk av Schumann og Brahms – og kjærlighetssanger. Dette blir vakkert.

Liebeslieder-Waltzer tekstene er hentet fra Georg Friedrich Daumers Polydora-samling med folkesanger og kjærlighetsdikt.

Dette er et spesielt stykke, siden Brahms ikke regelmessig komponerte for små vokalensembler og piano. Brahms skrev vanligvis vokalensemble- og kormusikk med akkompagnement av orgel eller orkester, så det firehendige pianoakkompagnementet i Liebeslieder er en del av det unike ved stykket.

I tillegg denne kvelden får vi også - Schumanns Spanische Liebeslieder.

Spanische Liebeslieder er den andre av Robert Schumanns to sangcykler basert på spanske folkesanger, og liksom den første, ble den hentet fra en samling av tyske oversettelser av Emanuel Geibel.

I likhet med den første syklusen kombinerer den sanger for enstemmige stemmer med duetter og kvartetter.

I stedet for solo-piano er dette verket skrevet for firhendig piano – noe som Johannes Brahms, en venn og stor beundrer av Schumanns, senere ville etterligne i hans Liebeslieder-Waltzer.

Pianoets rolle blir ytterligere utvidet ved to pianostykker uten sang (nr. 1, Vorspiel og nr. 6, Intermezzo).

På scenen får du oppleve fire sangsolister på svært høyt nivå i Isa Katharina Gericke (sopran), Melis Jaatinen (mezzo), Thorbjørn Gulbrandsøy (tenor) og Halvor Melien (baryton), mens Juho Alakärppä og Thormod Rønning Kvam spiller piano.

Konserten inngår i alle abonnementseriene.

Les mer om abonnement her.