Roland Pöntinen med NOSO strykekvartett

en del av Stormen Kvartettserie

Se datoer og billetter

Den svenske pianisten Roland Pöntinen er Stormen-profil 2017, og denne kammerkonserten er hans tredje og siste konsert i årets profilsatsning.

I Store sal har han denne kvelden med seg NOSO sin strykekvartett. På programmet står følgende verk: Gabriel Fauré, Pianokvintett nr. 2 i c-moll, op. 115 og Johannes Brahms, Pianokvintett i f-moll, op. 34b

Roland Pöntinen debuterte med Stockholm Filharmoniske Orkester i 1981, i en alder av 17 år. Siden da har han vært invitert til prestisjefylte festivaler og spilt med ledende orkester og dirigenter verden rundt. Han har samarbeidet med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Rafael Frühbeck de Burgos, Evgeny Svetlanov, Leif Segerstam, Myung-Whun Chung, Neeme Järvi, Franz Welser-Möst og David Zinman. Høydepunktene i karrieren inkluderer konserter med Philharmonia Orchestra i Paris og London, Los Angeles Philharmonic i Hollywood Bowl, Scottish Chamber Orchestra i Edinburgh samt under London Proms i Royal Albert Hall der han har fremført både Ligeti og Griegs pianokonserter.

Pöntinen er godt kjent for sin formidlingsevne og tilstedeværelse på scenen. Tidligere i år møtte vi ham i konserten Rhapsody in Blue, i samspill med NOSO Symfoniorkester – en konsert som fikk strålende anmeldelser. Han var også å høre med egen pianorecital under Nordland Musikkfestuke i august.