Poetisk reise

Fra Japan til Nord-Norge

Se datoer og billetter

Vi gleder oss til å spille i Narvik igjen, og inviterer til en verdensomspennende reise fra Japan til Nord-Norge, via USA, India, Frankrike og Sveits.

Det internasjonale magasinet Gramophone beskriver kveldens solist Marianne Beate Kielland som en enestående og bunnsolid mezzosopran med sensitive kvaliteter, oppfinnsom i måten hun formidler tekst og ord, med en vakker klarhet og stor spennvidde i stemmen og med en stødig intonasjon.  

Hun er i dag etablert som en av Europas fremste sangere, og opptrer jevnlig på konsertscenene i Europa og Østen og Amerika. Kielland ble i 2012 nominert til Grammy innen kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-utgivelse «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen, og har med denne og opp mot 50 andre innspillinger, samt utstrakt konsertvirksomhet befestet seg som en bemerkelsesverdig interpret av repertoar fra barokken helt fram til vår tids musikk. 

Denne gangen skal vi få høre henne i tre verker som alle har et poetisk utgangspunkt, og der poesien og musikken tar oss med på en reise fra Japan til Nord-Norge, via India, Frankrike og Sveits:

Igor Stravinskij (1882 – 1971) regnes som en av 1900-tallets aller viktigste komponister, og her skal sinfoniettaen og Marianne Beate Kielland framføre hans Three Japanese Lyrics.

Maurice Delages (1879 – 1961) mest kjente verk heter Quatre poèmes hindous (1912–1913), basert på klassisk musikk fra India.

Maurice Ravel (1875-1937) uttalte at han anså Mallarmé som ikke bare den største franske poeten, men også som «den eneste». I 1913 ble en komplett samling av Mallarmés dikt utgitt, og Ravel lagde musikk til tre av diktene samme år. Trois poemes de Mallarme står på programmet i kveld - i tillegg til de to ensembleverkene Introduction and Allegro av Ravel, samt Tracking Inland skrevet av amerikanske Donald Crockett.