Nøtteknekkeren

Førjulsballett

Se datoer og billetter

Desember er tiden for eventyrlige opplevelser. Årets tradisjonelle førjulsballett byr på en eventyrlig opplevelse fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.

Det er duket for årets store førjulsballett! I år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten med musikk av den store russiske romantikeren Pjotr Tsjaikovskij, spilt av symfoniorkesteret og dirigert av Kai Grinde Myrann. Det blir en fargerik og spennende forestilling med over 50 barn og unge fra Pias Ballettstudio på scenen.  

Den populære balletten handler om barna Clara og Fritz og alle eventyrene de opplever sammen med Nøtteknekkeren. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen, og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land for å finne det forsvunne sukkertøybarnet.  

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser - og en solid porsjon julestemning!.  

"Det er jul i hjemmet til familien Stahlbaum. I stuen er det et stort juletre, og mange gjester kommer for å feire jul sammen med familien. Klaras gudfar, Herr Drosselmeyer, lager klokker og magiske leker. Han underholder gjestene med fire dukker i menneskelig størrelse som danser rundt i rommet. Så deler han ut gaver til barna, og Klara får en helt spesiell gave – en Nøtteknekkerdukke. Ikke lenge etter forlater gjestene huset, og barna går til sengs. Klara står opp midt på natten og går ned trappene til stuen for å hente nøtteknekkerdukken som ligger under juletreet. Der faller hun i søvn, og i drømme blir hun brakt inn i en julefantasi hvor nøtteknekkerdukken blir levende, og like stor som et vanlig menneske. Rottedronningen og hennes hær angriper dem, og nøtteknekkerprinsen prøver modig å beskytte Klara. Når Rottedronningen er ute av veien, fører Klara og Nøtteknekkeren dem av gårde gjennom en forhekset skog i Snølandet, hvor de opplever dansende snøfnugg. Siden reiser de videre til Sukkertøyfeens rike, hvor de møter noen engler som har et oppdrag til dem. Sukkertøyfeens barn har blitt borte, og hun ber dem om hjelp til å finne henne."  


Konserten er en del av abonnementseriene Full Storm, Stor Storm og Ny & Nysgjerrig.

Les mer, og bestill ditt abonnement på www.noso.no/abonnent/