Mørketidsbarokk

Bach, Die Kunst der Fuge

Se datoer og billetter

Voldsom interesse gjør at vi utvider til to konserter!

Tradisjonen tro inviterer vi til Mørketidsbarokk også i 2018. Vi opplever at dette er noe publikum virkelig ønsker seg, og responsen var fantastisk da vi spilte Bachs Goldbergvariasjonene høsten 2017.

Og fordi vi alltid må avvise folk i døra når det blir fullt, gjennomfører vi denne gangen to konserter i Tromsø domkirke.

Også denne høsten blir det Bach – og også denne gangen med variasjoner i musikken, fullstendige fuger over samme tema, og vi føler oss trygge på at NOSO Kammerorkester, med Bach-elsker Henning Kraggerud som kunstnerisk leder, vil sørge for en sterk opplevelse når mørketida akkurat har satt inn i Tromsø.

Die Kunst der Fuge er et omstridt verk, ikke minst fordi det er ufullendt. Spekulasjonene er mange, selv i dag, men det er også gjenstand for nitide verkanalytiske, musikkhistoriske og kildekritiske undersøkelser.

De pågående diskusjonene gjelder spørsmål om hvordan det skal spilles (orgel, cembalo, kvartett), rekkefølgen på de enkelte satsene og om verkets brå avslutning.

Bach døde før førsteutgaven var gravert ferdig og det finnes ingen angivelse av instrumentering, verken i Bachs manuskript eller i førsteutgaven av Die Kunst der Fuge, noe som har gitt opphav til en mengde diskusjoner om hvilken instrumentering Bach kan ha hatt i tankene.

Kommer du på denne, får du høre hvordan Henning Kraggerud og NOSO Kammerorkester mener verket skal spilles.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total, Mezzo og Ny og Nysgjerrig.

Les mer om abonnement her.

I ordinært salg fra 1. juni.