Mahler & Schönberg

med Pascal Rophé og NOSO Sinfonietta

Se datoer og billetter

Vi får storfint besøk av den franske dirigenten Pascal Rophé, som denne gangen leder NOSO Sinfonietta i to kjente verk av Gustav Mahler og Arnold Schoenberg.

Ettertraktede Rophé er kanskje mest kjent for å ha jobbet med moderne fransk orkestermusikk, men han dirigerer i høyeste grad annen musikk også. Som her.

Arnold Schoenbergs Kammersymfoni nr. 1 i E-dur var ferdig i 1906 og ble urframført i Wien i 1907 av Wienerfilharmonikerne, dirigert av komponisten selv.

Han dirigerte verket igjen under den mye omtalte «skandalekonserten» i 1913, da den uortodokse tonaliteten i Schoenbergs symfoni – og kanskje enda mer i hans student Alban Bergs verk – skapte sterke protester og opprør blant publikum i så stor grad at den måtte avbrytes.

Mahlers 4.symfoni ble skrevet noen få år tidligere (1899-1900) og ble urframørt i München i 1901, med Mahler selv som dirigent og sopranen Margarete Michalek som solist. 

Verket inkluderer imidlertid en sang skrevet allerede i 1892. Sangen fikk navnet Das himmlische Leben (Det himmelske liv), og handler om et barns visjon av himmelen.

I Stormen er sopranen Vigdis Unsgård solist under Mahlers kjente 4.symfoni, i Klaus Simons versjon fra 2007.

Konserten inngår i abonnementsseriene Full Storm og Stor Storm.

Les mer om abonnement her.

Ordinært billettsalg starter 1. juni.