Lyden av kunst

Se video
Se datoer og billetter

Opplev en utstilling som fokuserer på den yngre generasjonen europeiske kunstnere, og viser hvordan musikk og visuell kunst kan knyttes sammen i et unikt kunstnerisk språk. tillegg til vanlig kveldskonsert på torsdag inviterer vi denne uken til "etter-jobben-kunst" på fredag ettermiddag. 

Ingen annen kunstform har satt sterkere preg på samtidskunsten de siste 10 til 20 årene enn musikk. Musikk har alltid vært sentralt for mennesket, og dens påvirkning på billedkunst er verken nytt eller overraskende. Likevel var det først på 50-tallet, da populærkulturen fikk innpass i kunstverdenen og museene, at det auditive og det visuelle knyttet tettere bånd.

De siste årene har musikken funnet en dypere gjenklang i samtidskunsten. Mange visuelle kunstnere er også musikere, mens for andre representerer musikkens umiddelbarhet et uforanderlig ideal som de ønsker å uttrykke gjennom sitt eget arbeid. Utstillingen fokuserer på den yngre generasjonen europeiske kunstnere, og inneholder arbeider fra 2005 til 2012. Den viser oss hvordan musikk og visuell kunst kan knyttes sammen i et unikt kunstnerisk språk.

I tillegg til vanlig kveldskonsert på torsdag inviterer vi denne uken til "etter-jobben-kunst" på fredag ettermiddag. Her kan du oppleve et splitter nytt verk i grenselandet mellom visuell kunst og musikk av vår egen bratsjist Leah Asher! Verket er laget spesielt til Lyden av Kunst.

I utstillingsperioden på Bodø Kunstforening kan publikum oppleve en vakker lysskulptur av Camille Norment, få et innblikk i Tori Wrånes fantasifulle univers, se Sophie Clements lage musikk med sykkelhjul, og tre inn i en verden av klagesang skapt av Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen i samarbeid med engasjerte klagere verden over.

Konserten inngår i programmet til Bodø Kunstforening i forbindelse med utstillingen «Lyden av kunst 2014».