Into the Maelstrom

Philip Glass

Se datoer og billetter

Filmskaper, gründer og konseptutvikler Jan Vardøen, vil ta med seg hele NOSO Symfoniorkester på toppen av et fjell i Lofoten, for å fremføre Philip Glass sitt verk "Decent into the Maelstrom" - en 66 minutter langt dramatisk tolkning av Edgar Allan Poes novelle med samme navn.

Jan Vardøen og Beacon Isle Films, er i full gang med å produsere en film, som filmes i styrtvakre Lofoten og som viser frem Nord-Norge, med folkene, naturen, været, ja selve livet her nord. Musikken er en fortellende drivkraft gjennom hele filmen. 

Musikerne i orkesteret har vært på filminnspilling i være og vind og fremført verket i Stormen Konserthus og på fjelltopper i Lofoten (!) 

Under Festspillene i Nord-Norge er de derimot innendørs og tørrskodd, og du kan oppleve verket fremført live i Harstad Kino.  Philip Glass komponerte dette som et bestillingsverk til Adelaide Festival 1986, her ble verket fremført, men har ikke vært spilt live siden da. 

Verket består av symfoniorkester, syntesizere og vokal. NOSO Symfoniorkester spiller under dirigent Tim Weiss sin ledelse, sopran Berit Norbakken Solset synger og Øystein Moen fra Jaga Jazzist spiller syntesizer. Konserten suppleres med visuell magi fra live-visuals kunstner Martin Losvik.

Billetter i salg via Festspillene i Nord-Norge sine hjemmesider.