«Im wunderschönen Monat Mai»

Liedkunsten på én time, med et moderne tilsnitt.

Se datoer og billetter

Tora Augestad gjester NOSOs Sinfonietta, og tar deg med på en sømløs vandring gjennom den tyske liedkunsten.

Det er en av Norges aller fremste og mest spennende mezzosopraner som gjester NOSOs Sinfonietta denne uken. Du har garantert et forhold til flere av liedene som den nederlandske komponisten og dirigenten Reinbert de Leeuw har brukt som utgangspunkt i sitt verk “Im wunderschönen Monat Mai”. Verket ble skrevet i 2003, og kan sies å være en vandring gjennom den tyske liedkunsten, for sanger og ensemble bestående av flere romantiske sangsykluser. Verket ble skrevet til den tyske sangeren Barbara Sukowa og hans eget ensemble, Asko I Schönberg, og inneholder lieder som “Der Erlkönig”, «Gute Nacht», og «Die Nebensonnen» - samt flere lieder fra samlingene «Winterreise» og «Dichterliebe». Konserten ledes av NOSO Sinfoniettas førstedirigent, Øyvind Bjorå.

Tora Augestad er Stormen-profil i år, og skal gjeste Bodø hele fire ganger i løpet av året. Dette er den første konserten;

- Jeg gleder meg sånn til å jobbe med sinfoniettaen igjen! sier Augestad entusiastisk. Jeg synes dette repertoaret er spennende, og det er gøy at man blander sammen Schubert og Scuhman på denne måten.

Konserten spilles i Bodø og på Vinterfestuka i Narvik.

Tora Augestad er sanger, dirigent og skuespiller. Hun fokuserer på jazz, musikkteater, moderne musikk og kabaret. Hun er en utrolig fleksibel sanger, som omfavner og behersker en rekke stiler. Augestad er kjent for å søke stadig nye musikalske utfordringer, og hun har jobbet med en rekke ensembler og musikalske samarbeidspartnere, som Ensemble Modern, Oslo Filharmonien, Ensemble Contrechamps, Klangforum Wien og Finnish Chamber Orchestra. I 2015 gjorde hun verdenspremieren på, det hun selv kaller en feministisk kammeropera, "Adam og Eva", under festspillene i Bergen. Operaen, som tar for seg vold mot kvinner, var bestilt av henne selv og er komponert av Cecilie Ore.