Førjulsballett

Nøtteknekkeren

Se datoer og billetter

Velkommen til en eventyrlig førjulsballett fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.

Det er duket for årets store førjulsballett!

I år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten med musikk av Tsjajkovskij, spilt av symfoniorkesteret og dirigert av Øyvind Bjorå.

Det blir en fargerik og spennende forestilling med mange barn og unge på scenen, med dansere fra Kulturskolen, Tromsø Kommune.

Den populære balletten handler om Clara og Fritz, alle eventyrene de opplever sammen med Nøtteknekkeren. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen, og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land for å finne det forsvunne sukkertøybarnet.

Det er julekveld, og Claras familie arranger juletrefest i gårdslåven. Juletreet er pyntet og den fine ballerinadukken er plassert på toppen av treet. Det blir en flott fest med mange gjester. Både fintfolk og arbeidsfolk er invitert. Tradisjonen tro kommer ”Nissen” på besøk med gaver til alle sammen. Marie får en Nøtteknekker i form av en soldat som hun blir veldig glad for. Misha blir sjalu, og forsøker å ødelegge nøtteknekkeren. Marie blir lei seg men får trøst av «nissen» som reparerer den. Festen tar slutt og alle må hjem til sengs. Marie tar nøtteknekkeren med seg og sovner fort, men hun våkner senere av en lyd…

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser – og en solid porsjon julestemning!

Forestillingen inngår i abonnementsserien Total.

Les mer om abonnement her.

Ordinært billettsalg starter 1. juni.