Folkesanger!

Se datoer og billetter

Folkesanger med bred pensel blir det når sinfoniettaen slår seg sammen med sanger Unni Løvlid, komponist Ørjan Matre og dirigent Peter Szilvay.

Komponist Ørjan Matre har skapt en egen klanglig verden i sitt verk Terskelsanger som fremføres med Unni Løvlid. Verket er basert på 4 ulike norske folketoner og har tilnærmet lik instrumentasjon som Luciano Berios verk Folkesanger, som også vil fremføres på denne konserten. Et ekstra spennende element mellom disse to verkene er at vi får urpremiére på et splitter nytt verk signert Matre - skrevet på bestilling til oss og spesielt til dette konsertprogrammet!

Ørjan Matre er født i 1979 i Bergen og studerte komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med Bjørn Kruse, Lasse Thoresen, Olav Anton Thommessen og Henrik Hellstenius. Han har markert seg som en tydelig stemme i norsk musikk, og har på kort tid fått profilerte oppdrag fra toneangivende musikere, ensembler og orkestre. Han har blant annet fått verk fremført på Ultimafestivalen, Nordiske Musikkdager, Sound Scotland, Warsaw Autumn, Wittener Tage für neue Kammermusik og Darmstadt Ferienkurse. I 2013/2014 var han profilkomponist for Oslo Filharmoniske Orkester.