Eugen Onegin

Se video
Se datoer og billetter

Gå ikke glipp av årets fullsceniske opera - et russisk drama med noen av landets aller fremste operastjerner! Operaen Eugen Onegin blander på utsøkt måte vakker, lyrisk musikk med et mektig, russisk klangbilde som binder sammen det aller viktigste - nemlig selve historien.

Den russiske forfatteren Aleksandr Pusjkins (1799-1837) novelledrama Eugen Onegin, er dramaturgisk sett en av operalitteraturens sterkeste fortellinger, og kan denne våren oppleves i Nord-Norge. 

Sterke følelser og dramatiske skjebner veves sammen i Aleksandr Pusjkins berømte kjærlighetshistorie om den kyniske levemannen Onegin og den uskyldige og romantiske adelsjenta Tatjana – hun håpløst forelsket, han først avvisende og deretter desperat etter å vinne henne tilbake. Aleksandr Pusjkins portrett av kjærlighet og konvensjoner i St. Petersburgs dekadente og overfladiske sosietetsliv har inspirert kunstnere innen alle sjangre, en av dem komponist Pjotr Tsjajkovskij. Hans mesterverk Eugen Onegin er Russlands mest spilte opera på verdensbasis – og den får stadig nye tilhengere.

I tittelrollen er vi stolte av å presentere harstadværingen Audun Iversen, som har tolket rollen fem ganger før – også på Bolsjoj hvor operaen ble urframført i 1879!

- Den har alt! Historien er veldig håndgripelig og forståelig, musikken er både umiddelbar og dyp, og i tillegg har denne operaen noen melodier og musikalske temaer som er til å dø av, sier hovedrolleinnehaver Audun selv. Tidligere har barytonen spilt Onegin i Frankrike, Danmark, Israel, Hellas, og ikke minst i Russland.

Den kvinnelige hovedrollen, adelsjenta Tatjana, synges av Kari Postma. Sopranen fra Trondheim er et kjent navn på den europeiske operascenen og har en stor karriere i Tyskland.

Øvrig cast er mezzosopranene Maria Nohr fra Kjerringøy (Olga), Siv Oda Hagerupsen fra Sørfold (Fru Larina) og Ingunn Kilen fra Drangedal (Filipyevna), tenorene Bror Magnus Tødenes fra Eiksund (Lenskij) og Svein Erik Sagbråten (Triquet) samt bassen Nicolay Didenko fra Moskva (Grev Gremin).

Det blir en spennende introduksjon til operaen i foajeen 30 min før forestillingene i Bodø og Harstad, samt første forestilling i Tromsø.

Produksjonen er et samarbeid mellom Trondheim Symfoniorkester og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.