Carmina Burana

på Festspillene i Nord-Norge

Se datoer og billetter

Korsangere i hele Nord-Norge er valgt ut til det som kan bli det største prosjektkoret noensinne i landsdelen. Norges Korforbund, Vokal Nord, Festspillene i Nord-Norge, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Forsvarets musikkorps Nord-Norge samarbeider om å sette opp det storslagne verket Carmina Burana under Festspillene i 2017.

Dramatisk. Rituelt. Mektig. Storslagent! Du har garantert hørt verket Carmina Burana, og nå kan du oppleve det i den største versjonen som har blitt fremført i Nord Norge – med rundt 200 sangere og stort orkester.

Når Festspillene i Nord-Norge nå produserer en stor-oppsetning av dette kjente verket er det i bredt samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Produksjonen har deltakere fra hele Nord-Norge. Vokal Nord er kjent for å forene klassisk korklang med stemmebruk forbundet med tradisjonsmusikk fra nordområdene og er landsdelens fremste profesjonelle kor. Sammen med Nord-Norges egne toppensembler, NOSO Symfoniorkester og Forsvarets musikkorps (FMKN), vil de fremføre denne kraftfulle og storslagne konserten!


Middelaldersanger
Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern» og sikter til en stor samling av middelaldersanger som ble funnet i et kloster i Sør-Tyskland i 1803. Samlingen bestod av over 250 verdslige sanger og dikt fra tidlig 1200-tall og omhandlet lovprising av naturen, drikke, kjærlighet og lyst. Carl Orff kom over denne samlingen på midten av 1930-tallet og plukket ut 24 av tekstene som han tonesatte under den fulle tittel Carmina Burana: Cantiones Profanae Cantoribus Et Choris Cantandae Comitantibus Instrumentis Atque Imaginibus Magicis, som kan oversettes til Sanger fra Beuern: Profane sanger for sangere og kor for å synges sammen med instrumenter og magiske bilder.


Stor oppsetning
Carmina Burana har flere ganger blitt oppført i mindre besetning, men oppføringen vi får høre på FiNN i år tror vi er første gang for Nord-Norge: verket settes opp i full besetning med blant annet et enormt kor, to klaver og hele seks slagverkere(!). Siv Cathrine Johansen er musikalsk ansvarlig for prosjektkoret i Carmina Burana, hun får hjelp av Dag Erik Enoksen til innøvingen. Sangsolister er Caroline Wettergreen (sopran), Aleksander Nohr (baryton) og Valdemar Villadsen (kontratenor) – og det hele ledes av dirigent Ingar Bergby.

Les mer og kjøp billetter på Festspillene i Nord-Norge sine hjemmesider.