Britisk med Bjorå: Britten, Elgar & Adés

Se datoer og billetter

Et musikalsk maleri av Elgar og den unge Brittens store ensembleverk, satt sammen med musikk skrevet av en av nåtidens fremste og mest spennende britiske tonesettere.

Denne høsten får du høre to vakre verk av Edward Elgar - både hans ikoniske cellokonsert som fremføres av symfoniorkesteret den 1 -3. oktober, og hans vakre verk “Sea Pictures”. Verket “Sea Pictures” ble skrevet i 1897/1899 og Elgar jobbet med verket på samme tid som han skrev sitt store verk “Enigmavariasjonene”. Disse musikalske bildene av havet er tonesatt til fem tekster skrevet av ulike diktere, blant annet hans kone Caroline. Elgar fremførte selv deler av verket hvor han trakterte pianoet, og den orkestrale versjonen, som var bestilt av Norwichfestivalen, ble premiert i 1899 med Elgar som dirigent. Elgars musikalske bilder appelerer til underbevisstheten og drømmene - til menneskets kjærlighet, fascinasjon og frykt for havet.

Benjamin Britten troner som en av Storbritannias fremste komponister, og var som 18 år gammel student ved Royal College i London i full gang med å skrive sitt verk “Sinfonietta” - et verk som nå føyer seg inn i besetningens standardrepertoar. Thomas Adés kammersymfoni startet som en konsert for ensemble og bassklarinett, og er et spennende 4-satsig kontemporært verk med hint av, og innflytelse fra både Schubert, jazz og tango. Kort oppsummert kan det sies å være “something old, something new, something borrowed something blue”.


PM: SOLIST INGEBORG GILLEBO MÅ AVLYSE KONSERT PÅ GRUNN AV SYKDOM – MEZZOSOPRAN RANDI STENE ERSTATTER

NOSO må dessverre melde at Ingeborg Gillebo som skulle synge på konserten "Britisk med Bjorå" med NOSOs Sinfonietta i Stormen konserthus, torsdag kveld, dessverre må avlyse.

- Vi er selvfølgelig utrolig lei oss for at Ingeborg har blitt syk, da vi hadde gledet oss veldig til å få henne hit, sier orkestersjef Peter Krarup i NOSO. – Vi ønsker henne riktig god bedring og håper at alt ordner seg snart.

Staben i NOSO har jobbet på spreng i hele går, for å finne en god løsning. – Vi har ringt rundt til alle våre kontakter i både Norden og Europa – og til alt hell, har vi funnet en fantastisk løsning på det hele, forteller Krarup. - Den erfarne og meget dyktige mezzosopranen, Randi Stene, er en fullgod erstatter, og vi er så glade for at hun kan omrokere på sine planer og komme hit og gjennomføre denne vakre konserten, avslutter en lettet orkestersjef.

Randi Stene (1963) er en norsk mezzosopran.

Etter studier i hjembyen Trondheim, i Oslo og i København, fikk hun snart sitt store internasjonale gjennombrudd som Octavian i Rosenkavaleren ved Opéra Bastille i Paris i 1993. I denne rollen har hun hatt samme suksess bl.a. i London. Rollen som Silla i Hans Pfitzners opera Palestrina ved Covent Garden førte henne også raskt til Metropolitan Opera i New York.

Som konsertsolist har Randi Stene opptrådt bl.a. under BBC Proms med Esa-Pekka Salonen og Festspillene i Salzburg med Philippe Herreweghe, og hun er hyppig gjest hos de nordiske hovedstadorkestrene. Med sin base i København og sentrale plass innenfor dansk opera, var hun selvskreven som solist ved innvielsen av det nye operahuset i København, i den storslagne nyproduksjonen av Verdis Aida. Hennes innspillinger av symfonisk musikk omfatter bl.a. sanger av Hugo Alfvén, John Dowland, Edvard Grieg, Wilhelm Peterson-Berger og Jean Sibelius.


Konserten er en del av abonnementsseriene Liten Storm og Full Storm i Stormen Konserthus.

Abonnement i salg nå.