Bernstein & Bates med symfoniorkesteret

Se datoer og billetter

Januar er definitivt en stor festivalmåned i nord! Under Nordlysfestivalen i Tromsø, og Bodø Jazz Open i Bodø, braker det denne uken løs med Bernsteinmaraton og nyskrevet jazzinspirert konsert for klarinett og orkester, signert den eksentriske pianisten og komponisten Django Bates. Det blir heftig, det blir rått, det blir humor, kjærlighet og symfonisk slagkraft!

Leonard Bernstein har gitt oss noen av 1900-tallets ypperste verk, og bygd broer mellom underholdnings- og kunstmusikken siden 1940-tallet. Verkene hans er en herlig miks av storband, jazz og klassisk musikk - vanskelig å sette i bås, og veldig lett å like. "West Side Story” er kanskje hans største suksess, hvor vi møter 1950-tallets fortolkning av Shakespears “Romeo og Julie”. 

Django Bates gjorde seg bemerket på 1980- og 90-tallet gjennom grupper som Loose Tubes, Delightful Precipice, the Powder Room Collapse Orchestra, og ikke minst jazzsirkuset Circus Umbilicus. Den nye konserten som urfremføres på denne turneen, er heftig og rytmisk med sterk jazzinspirasjon, og skrevet spesielt til den norske klarinettisten Håvard Lund. 

Konserten er et samarbeid mellom Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Kultur i Troms.