Barnas Superlørdag 2016!

Fykomfei

Se datoer og billetter

Ei kone og en mann har en liten gård, naust og båt. Men de savner sårt et eget barn. En dag flyr en ravn over gården og sier til kona; Her har du sønnen din som du går og sutrer etter. Dermed slipper han en liten ørneunge ned i fanget hennes.

Kona og mannen er glad i ungen sin som han er, allikevel går kona ved sankthanstid ut for å plukke den blå blomsten som skal til for gi ungen menneskeskapning. Men - kona følger ikke oppskriften til punkt og prikke. Fykomfei blir halvt menneske og halvt fugl. Foreldrene ser på ham som en vanskapning. En som ikke er som andre. Fykomfei reiser sin vei og føler seg uønsket.

Som mange eventyr får også dette en lykkelig slutt ved at både ørneungen, ravnen og mange andre forheksede prinser og prinsesser får menneskekroppen tilbake. Kona og mannen savner Fykomfei og ønsker ham tilbake uansett skikkelse.


Fykomfei er basert på et eventyr av Regine Normann, som opprinnelig kom fra Bø i Vesterålen. Den litt gammelmodige, men aktuelle teksten er tilrettelagt av ordkunstneren Ragnar Olsen, som har stor erfaring med diktning og omdiktning i nordnorsk språkdrakt.

Trygve Brøske jobber som musiker og scenekomponist, og har fått den spennende jobben med å skrive ny musikk til bade  kammerorkesteret og sinfoniettaen i NOSO. Dette er første gangen vi bestiller et verk i to format, og som gjør det ekstra spennende!

Forestillingen passer for barn fra 4 år og oppover.