Barnas konsert: Opera Grandiosa

Se datoer og billetter

I denne muntre barneforestillingen møtes det nordnorske og det italienske. Og kanskje er det ikke så store forskjeller som det først kan se ut til?

Opera, pizza, mafia, arveoppgjør, krangling og kjæresterier er blant ingrediensene når de tre rutinerte musikerne Åse Krystad, Sveinar Aase og John Kristian Karlsen fra Kultur i Sørfold inntar scenen.

Forviklinger i fiskeværet

I Opera Grandiosa møter vi den trauste vaktmestervikaren Jan Hugo Corelli, som bor sammen med sin italienske mor i et lite fiskevær i Nord-Norge. Han elsker morens pizza, liker å reparere ting, og er en livsglad fyr som alltid synger og traller.


Jan Hugo får hverdagen snudd på hodet idet det dukker opp en eksotisk duo fra Italia i fiskeværet. Den pianospillende mafiasønnen Tony Pianos har med seg den forhenværende prinsessen av Nord-Norge, Mimmi Callas Karlsen. En ankomst utenom det vanlige, for å si det mildt. Hvorfor er de her?

En stor arv

Tony og Mimmi leter etter Tonys forsvunne bror. De to italienerne har ikke sett hverandre siden de var små, og ryktene sier at broren nå befinner seg i Nord-Norge. Hvis brødrene gjenforenes, vil det bli utbetalt en stor arv – og den vil selvsagt Tony gjerne ha kloa i.

Mimmi er med for å hjelpe ham, slik hun har hjulpet til i restauranten til Tonys far i Italia. Mens Tony er gretten fordi han ikke har smakt skikkelig pizza på lange tider, ser Mimmi muligheter og drømmer om å møte den store kjærligheten. De to finkjemmer Nord-Norge og livnærer seg med å gjøre konserter underveis. Men hvor kan denne broren være...?


Musikken til stykket er hentet fra kjente operaer og operetter av Mozart, Rossini, Bizet, Lehar m.fl. Åse Krystad har laget nye tekster på nordnorsk som følger handlingen, men som også tar utgangspunkt i de originale tekstene og stemningene i musikken.

Produksjonen er et samarbeid mellom Kultur i Sørfold og NOSO.


Greit å vite: