Arctic Trombone Festival

med NOSO Kammerorkesteret

Se datoer og billetter

Høy trombonefaktor og brassentusiasme preger i Tromsø i september. Da samles trombonister fra hele verden i Tromsø for å delta under Arctic Trombone Festival.

NOSO Kammerorkesteret har gjennom flere år samarbeidet med festivalen og bidratt med å fremføre nye verk for instrumentet, skrevet av noen av våre fremste unge komponister, med noen av verdens mest anerkjente trombonister i solistrollen. I år spiller kammerorkesteret under urfremføringen når et nytt verk for trombone og orkester komponert av Svein H. Giske skal bæres til dåpen i Tromsø domkirke.

Svein H. Giske

er fra Ålesund og født i 1973. Han studerte trompet og senere komposisjon under Morten Eide Pedersen ved Griegakademiet i Bergen. Siden 1996 har han jobbet som trompetist i Sjøforsvarets Musikkorps (SFMK). Giske er også meget aktiv som komponist og dirigent. Han har komponert og arrangert mye musikk for blåsere og hans musikk spilles av alle de profesjonelle korpsene i Norge og av svært mange amatørkorps i inn- og utland.

Jeg ønsker å formidle noe av det vakre og ville som finnes i den nordnorske naturen. Landskap og værfenomener i vår nordligste landsdel er kanskje det mest spennende Norge har å by på. Trombonen som instrument og stemme har lenge opptatt meg og med en av verdens beste utøvere som solist er det en stor glede å bevege seg inn i det arktiske landskapets rike muligheter. – Svein H. Giske om Force of nature

Ian Bousfield

ble født i York i 1964. Han har vært en av verdens ledende trombonister i mer enn tretti år, og bidratt på flere arenaer enn de fleste andre trombonister: Han har vært ansatt som førstetrombonist i flere av verdens ledende symfoni- og operaorkestre, og hatt solistoppgaver på høyeste nivå med orkestre, brassband, også på instrumenter fra tidligere stilepoker. Han har gjort plateopptak for de kjente plateselskapene, spilt inn filmmusikk til Hollywood-suksesser og undervist ved Royal Academy of Music i London.

Han siste jobb som orkestermusiker var i førstetrombonestolen i Wiener Philharmoniker, der han satt trygt plassert siden år 2000 – som første og hittil eneste englender – inntil han ga seg for få år siden for å konsentrere seg mer om freelanceoppdrag. For tiden har han base i Sveits, der han siden 2011 har jobbet som professor ved Hochschule der Künste i Bern. Men han er stadig på reisefot, verden rundt, på undervisnings- og solistoppdrag, i høst altså også engasjert av Arctic Trombone Festival i Tromsø.

Kai Grinde Myrann

er født i 1987 og utdannet komponist og dirigent ved Norges musikkhøgskole, med bl.a. Ole Kristian Ruud som veileder. Fra 2013 til 2015 var han assistentdirigent både i Bergen Filharmoniske Orkester og i Stavanger Symfoniorkester, hvor han har ledet en rekke konsertproduksjoner og samarbeidet med profilerte dirigenter. Siden 2015 er han ansatt som dirigentstipendiat ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

NB! NOSO Kammerorkesteret deltar bare på Force of Nature under denne konserten. For informasjon om konsertens øvrige innhold, praktisk informasjon og billettkjøp, sjekk hjemmesiden til Arctic Trombone Festival: Arctic Trombone Festival.