Kammerorkester

Henning Kraggerud er kammerorkesterets kunstneriske leder. Kraggerud er i tilllegg til å være kjent som anerkjent fiolinist, bratsjist og komponist, også kjent for sin virtuositet, kreativitet og sin sterke formidlingsevne, verdier som er sentrale for hans arbeid i Arktisk Filharmoni.

Sammen med Henning Kraggerud, har Arktisk Filharmonis kammerorkester (Arctic Philharmonic Chamber Orchestra) gjort innspillinger med blant annet Griegs fiolinkonserter og med Kraggeruds egenkomponerte Equinox, som sprang ut av et tverrestetisk samarbeid med forfatter Jostein Gaarder.

Strykerne i Arktisk Filharmoni har sammen med Kraggerud utviklet seg til å bli et av de ledende strykeorkester, og har de siste årene bemerket seg med sitt energiske uttrykk og klang, gjennom Arktisk Filharmoni (tidligere NOSO) sine innspillinger, samt nasjonale og internasjonale turneer.

"The Arctic Philharmonic strings of Tromsø are as evocative as their leader – Norway now has a great school of string-teaching..."

- David Nice, BBC Music Magazine 5/5 stars

Henning Kraggerud er i tillegg til å være kunstenrisk leder for Arktisk Filharmonis Kammerorkester, jevnlig å se som solist med norske og utenlandske orketser, og har gjort en rekke innspillinger, blant annet av Griegs sonater, samt Sibelius' og Sindings konserter. Som kammermusiker har han samarbeidet med musikere som bl.a. Leif Ove Andsnes, Martha Argerich, Stephen Kovacevich, Bugge Wesseltoft, Truls Mørk og Kathryn Stott. Han har også vunnet en rekke priser, inkludert Spellemannsprisen i 2008.

Kraggerud har gjestet store konsertscener som Carnegie Hall, The Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Beijing Concert Hall og Hollywood Bowl som solist med orkester som London Philharmonic Orchestra, Philharmonia, Los Angeles Philharmonic, Hallé, Melbourne Symphony og Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Kraggerud også professor ved Barratt-Dues Musikkinstitutt. Henning Kraggerud spiller på en 1744 Guarneri del Gesu, utlånt fra Dextra Musica AS, Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Klikk her for å komme til Henning Kraggeruds hjemmeside.

Artikkel: Strålende anmeldelser for Equinox

LES INTERVJU MED HENNING KRAGGERUD HER