NOSO Symfoniorkester

Foto: foto: Marthe Mølstre/NOSO
Ny sjefsdirigent Christian Kluxen foto: Marthe Mølstre/NOSO

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester presenterer med stor glede og stolthet at ny sjefsdirigent fra 1. januar 2019 blir danske Christian Kluxen (36), som slett ikke er ukjent for NOSO eller publikum. Han dirigerte orkesteret både under konserten Bilder fra en utstilling under Nordlysfestivalen i 2017 og den storslåtte og kritikerroste operaoppsetningen av Ariadne auf Naxos samme år.

– Vi gleder oss enormt til å starte samarbeidet med dirigent Christian Kluxen, som vil overta dirigentpinnen etter Christian Lindberg, sier programsjef i NOSO Catharina Bilsbak.

LES VÅRT PORTRETTINTERVJU MED KLUXEN HERChristian Lindberg er symfoniorkesterets førstedirigent. På toppen av to enestående – og i aller høyeste grad pågående – karrierer som trombonist og komponist, feirer Christian Lindberg stadig nye triumfer som dirigent. Han dirigerer jevnlig orkester rundt om i verden, som i Praha, Malmø, Stockholm, København, Aarhus, Helsingfors, Rotterdam, Milano, Nürnberg, Island, Athen og Taipei. Lindberg har tidligere vært kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Swedish Wind Ensemble og Nordic Chamber Orchestra.

Nylig hadde Lindberg en TV-sendt debut med Yomiuri Nippon Symphony Orchestra i Suntory Hall i Japan. Han har også nettopp feiret suksesser i sine første oppdrag i Tonhalle Düsseldorf og Meistersingerhalle Nürnberg. Han mottok også utmerkelsen, "Artist of the year" i International Classical Music Award 2016, hvor sjefsredaktører fra 16 forskjellige land, stemmer frem en årlig vinner.

Lindberg er kjent for å spre entusiasme og energi, eller som The New York Times skrev om han: -Du kunne gitt den mannen en kazoo i hendene, og han ville ha solgt ut en fullsatt konserthall.

I et nordnorsk perspektiv er det desto viktigere og mer gledelig at han nylig forlenget sin kontrakt som førstedirigent for NOSO Symfoniorkester/Arctic Philharmonic frem til 2019. Ved siden av mange spennende konserter her hjemme rommer denne avtalen for årene fremover spennende planer for flere nasjonale og internasjonale turneer, samt plateproduksjoner for BIS.

Klikk her for å komme til Christians Lindbergs hjemmeside.

Artikkel: Forlenget samarbeid med Christian Lindberg