Musikkutgivelser

Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) har gitt ut en rekke innspillinger i ulike ensembleformater. Noen av disse er tilgjengelige for streaming via lenkene på denne siden.

NYESTE UTGIVELSER

Henning Kraggerud og NOSO Kammerorkester
Vivaldis Årstidene
SIMAX CLASSICS 2017

Årstidene er spesielle her i nord. Henning Kraggerud overfører spennvidden vi opplever i naturen direkte til musikken. Det ekstreme – vinden, snøen, kulden, nedbøren, tøværet og varmen – er i fokus når Kraggerud sammen med Erik Fosnes Hansen tolker Vivaldis De fire årstidene i toner og ord. Kraggeruds spill i disse kjente fiolinkonsertene er suverent – og sammen med Arctic Philharmonic Chamber Orchestra har han satt en ny standard for Quattro Stagioni.

Albumet kan bestilles hos Platekompaniet, eller kjøpes på våre konserter.

Albumet har mottat strålende anmeldelser, les mer her.


Peter Herresthal - NOSO Sinfonietta
Wallin - Under City Skin
Buene - Viloin Concerto
BIS RECORDS 2017

Peter Herresthal og BIS har samarbeidet med prosjektet “A String of Releases! – hvor da har spilt inn kontemporære fiolinkonserter, flere av de skrevet spesielt for Herresthal. Komponister har vært Olav Anton Thommessen, Henrik Hellstenius og Ørjan Matre fra Norge, i tillegg til Thomas Adès og Per Nørgård. Fryktløs angriper han disse komplekse verkene, og Herresthal har allede mottat stor anerkjennelse for disse innspillingene, med Spellemannprisen og nominasjon for Gramophone Award.

Dette er den nyeste utgivelsen i serien, med verk av komponistene Eivind Buene og Rolf Wallin. En poetisk og sonisk reise gjennom et imaginært bylandskap. Med NOSO Sinfonietta under ledelse av dirigent Øyvind Bjorå.

Albumene er pr nå kun tilgjengelig digitalt, for eksempel hos eClassical:

Wallin - Under City Skin / kjøp til nedlasting her

Buene - Violin Concerto / kjøp til nedlasting her


Arctic Philharmonic - Christian Lindberg
Tsjaikovskijs symfonier nr 4, 5 og 6 (

NOSO Symfoniorkesteret, eller Arctic Philharmonic som vi heter på engelsk, får eksepsjonelt gode skussmål for sin versjon av Tsjaikovskijs fjerde symfoni, under ledelse av Christian Lindberg, i det velrespekterte MusicWeb International.

Christian Lindberg og Arctic Philharmonic er plukket ut som månedens anmeldelse i nettmagasinet MusicWeb International, et velrenommert og omfattende musikkmagasin. Anmelderen, Dan Morgan, er over seg etter å ha hørt orkesterets versjon av den velkjente symfonien; - dette er kraftfullt og inderlig spilt, som går rett til hjertet av denne store symfonien, roser han.

Albumet kan bestilles fra BIS Records, eller kjøpes på våre konserter.Anneli Drecker - Revelation For Personal Use
RUNE GRAMMOFON 2017

I engelsk språkdrakt blir det hele noe mer enn ren skildring av nordnorsk lokalitet eller mystikk. Livet i Tromsø, Nord-Norge og Arktis blir en tilstand, en indre reise med en mytisk tiltrekningskraft. (...) Sammen med eminente musikere, som blant annet Eivind Aarset og Arctic Philharmonic, tilfører hun popformatet nye livgivende elementer. (...) Musikken er alt annet enn kjølig, den har en slags fremmedartet, innbydende varme som både fascinerer og pirrer fantasien. Legger man til hennes forankring i det melodiøse, faller alle de brikkene som skaper et fengende hele på plass. - Aftenposten

Albumet kan bestilles hos Platekompaniet, eller kjøpes på våre konserter.


Anneli Drecker - Rocks and Straws
RUNE GRAMMOFON 2015

Over 20 år etter Spellemannpris og internasjonal suksess med Bel Canto, 10 år etter sin forrige plate og etter mer enn 10 års nært samarbeid med Røyksopp, slipper Anneli Drecker et album som kanskje aller mest forteller at hun musikalsk og tematisk har kommet hjem.

Rocks & Straws har blitt en vakker, personlig og melodisk sterk plate, glimrende arrangert og spekket med gåsehudfremkallende øyeblikk. Anneli har skrevet all musikken, spiller piano og orgel, har produsert og synger mer inderlig og kraftfullt enn vi kan huske å ha hørt henne. Med seg har hun førsteklasses musikere som Eivind Aarset på gitar, Rune Arnesen på trommer, Ole Vegard Skauge på bass og ikke minst Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Tekstene er av den nordnorske kultpoeten Arvid Hanssen, her oversatt til engelsk, og kretser rundt temaer som mennesket og naturen, mennesket i naturen og landsdelens gåtefulle, nådeløse og vakre landskap.

Albumet kan bestilles hos Platekompaniet, eller kjøpes på våre konserter.

Henning Kraggerud - NOSO Kammerorkester
Equinox
SIMAX CLASSICS

Henning Kraggerud CD-debuterer som komponist, midt i en strålende karriere som fiolinsolist med verdens ledende orkestre. På CD-utgivelsen Equinox er Kraggerud både solist og komponist - i musikken til Equinox; et helaftens verk han har laget sammen med Jostein Gaarder. Brodsky Quartet og Britten Sinfonia er blant de mange fremstående artistene som har bestilt og urfremført musikk skrevet av Henning Kraggerud. I Equinox har Kraggerud latt seg inspirere til å spinne videre på elementer fra Gaarder's tekst om en spesiell reise gjennom 24 tidssoner jorden rundt i løpet av et døgn. Henning Kraggerud har komponert vakker, sørgmodig, sprudlende og hjerteskjærende musikk som er organisert i fire fiolinkonserter kalt Afternoon, Evening, Night og Morning. Her leker han mye, også med kvalitetene som har vært tillagt de forskjellige toneartene. Noen sitater fra teoretikere, filosofer og komponister følger med utgivelsen, og åpner opp for noe av den underliggende forståelsen som er en del av toneartenes historie.

Albumet kan bestilles hos Platekompaniet, eller kjøpes på våre konserter.


TIDLIGERE UTGIVELSER

Tsjaikovskijs symfonier nr 4, 5 og 6 (BIS Records 2016)


Med NOSO Symfoniorkesteret og Christian Lindberg (BIS-2178)

Lene Grenager – Smilodon (Aurora 2015)
Med NOSO sinfoniettaen, Håkon Stene (perkusjon), Rolf Borch, klarinett), Tanja Orning, cello). Dirigent Peter Szilvay. (ACD5080)

Øystein Baadsvik – tubakonserter av Baadsvik, Ness, Lindberg (BIS-Records 2014)
Med NOSO Symfoniorkester, Christian Lindberg (førstedirigent), Øystein Baadsvik (tuba)
BIS-SACD-2005
Tsjaikovskij Symfoni nr. 5 og Suite fra Svanesjøen (BIS-records 2014)
Med NOSO Symfoniorkester og Christian Lindberg
BIS-SACD-2018 (Finn den på iTunes ved å klikke her!)
Griegs tre fiolinkonserter (Naxos 2013)
Med NOSO Kammerorkester og Henning Kraggerud
Katalognummer: 8.573137
Musikk av Ole Olsen (BIS-Records 2012)
Med NOSO Symfoniorkester og Christian Lindberg
BIS-SACD-1968
Wire and string – Rolf Wallin (Simax 2011)
Med NOSO Sinfonietta, Christian Eggen (dirigent), Susanne Lundeng (fele), Siri Torjesen (sopran)
Katalognummer: PPC9063
Perspectives - Webern, Pärt, Kürtag, Högberg (Simax 2012)
Med NOSO Kammerorkester, Kolbjørn Holthe (kunstnerisk leder, fiolin) og Dan Styffe (kontrabass)
PSC 1302