Solnatt / Beaiveidja

Vuggeviser i midnattsol

See dates and tickets

Norsk musikkhistorie er full av vuggeviser, imidlertid er det ingen som omhandler å sovne i en natt der sola skinner - godnattsanger for barn i midnattssola.

Festspillene i Nord-Norge har derfor tatt initiativ til et større samarbeidsprosjekt der en rekke nordlige artister og tekstforfattere skriver helt nye godnattsanger for barn i nord. Vuggeviser og godnattsanger for barn handler stort sett utelukkende om referanser til mørke netter, men nå er en rekke dyktige artister deltagende i prosjektet om å skape nye sangtradisjoner for vår landsdel. 

 «Vi ønsker at barn i midnattssola skal få sovne til sanger som omhandler den virkeligheten vi i Arktis lever med hver sommer. Lyse netter og påtrengende solskinn selv når klokka for lengst har passert leggetid.» sier direktør for Festspillene i Nord-Norge, Maria Utsi.

Les mer om prosjektet her.

De 17 nykomponerte låtene spilles inn i Kysten Studio og skal utgis som CD med sanghefte hvor du får med tekst og akkorder. Produsent for prosjektet er Herman Rundberg og Mano Music er utgiver av albumet, som selvfølgelig også er å finne på digitale streamingtjenester.

Artister fra hele Nord-Norge har tatt del i prosjektet. I tillegg bidrar Johan Airijoki fra Gällivarre (Sverige) og Marja Helena Fjellheim Mortensson fra Hedmark.

Artistene som deltar er:

Petter Carlsen & John Kåre Hansen (Finnmark)

Fredrik Olsen (Nordland)

Resirkulert (Troms)

Aggie Frost (Troms)

ISÁK (Finnmark)

Johan Airijoki (Gällivarre, Sverige)

Lisa Skoglund (Troms)

Elle Márja Eira (Finnmark)

Senjahopen (Troms/Oslo)

Anne Nymo Trulsen (Troms)

White Ascot (Troms)

Herman Rundberg (Troms)

Lars Bremnes (Troms)

Hollow Hearts (Troms)

Tore Bruvoll (Troms)

Ann-Iren Hansen (Nordland)

Marja Helena Fjellheim Mortensom (Hedmark)

På Festspillene, Onsdag 27. juni kl. 18.00, blir det familiekonsert i Harstad Kulturhus, med NOSO, band og et utvalg av artistene. Da slippes også cd-platen som kommer med et sanghefte med tekster og akkorder.

Billetter kan kjøpes via Festspillene i Nord-Norge sine sider.

Varighet ca 60 min.