English

#tettpå klarinetten

Se datoer og billetter

Er du nysgjerrig, vil du trives #tettpå. Som publikummer har man jo hørt at finnes like mange ulike klanger som utøvere, men hva tenker egentlig utøverne selv om forskjellen på ulike utøvere, instrumenter og stiler og epoker?  

Klarinettist i NOSO, Martin Andersson, befinner seg i et godt selskap denne uken, når han får besøk av sin tidligere lærer og professor i klarinett ved Norges Musikkhøgskole, Hans Christian Bræin. Klarinettfrende Rolf Borch og hans studenter fra UiT i Tromsø, kommer også - sammen med en klarinettkvartett fra FMKN. Konserten vil være i ekte #tettpå stil; utøverne vil både spille, dele tanker og erfaringer og svare på spørsmål fra publikum. På selve konserten vil klarinettistene sammen med musikere fra NOSO presentere musikk som strekker seg fra Mozart, gjennom minimalisme til kletzmer. Med andre ord er det klart for en litt annerledes konsertopplevelse!

Hans Christian Bræin har hatt stor betydning for utdanning av unge klarinettister i Norge. Mange utenlandske studenter har søkt studiet ved Norges musikkhøgskole nettopp for å få ham som lærer, og han er ofte dommer ved internasjonale klarinettkonkurranser. Det blir dermed en meget spesiell anledning - når Bræins "disipler" samles til konsert. 

Er du ikke en klarinett-entusiast fra før, blir du det definitivt etter denne opplevelsen!

Konserten er en del av abonnementseriene Full Storm og Stor Storm.

Les mer, og bestill ditt abonnement på www.noso.no/abonnent/


Konserten er et samarbeid med Forsvarets Musikkorps Nordnorge og Musikkonservatoriet ved UiT - Norges Arktiske Universitet.