English

Spektakulær Spektral

Se datoer og billetter

En utforskende konsert med et helt nytt verk på programmet, hvor koblingene mellom musikkverk og ulike komponister står i fokus.

Sammen med den innovative dirigenten Tim Weiss, inviterer vi denne kvelden til en konsert som er en gulrot for de ekstra nysgjerrige og utforskende publikummerne. En av kveldens komponister, franskmannen Tristan Murail beskriver på en ukomplisert måte hva spektralmusikk kan forklares som: "Music is ultimately sound evolving in time". Spektralmusikk - begrepet og teknikken - ble utviklet på 1970-tallet, og representerte en alternativ motvekt til serialismen og komponister som Schönberg, Webern og Stockhausen. Gjennom komposisjonsteknikken utvikler klanger seg gjennom sonografiske og matematiske beregninger.

Dirigent Timothy Weiss har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sine modige og innovative konsertfremførelser i Europa og USA. Siden 2005 har han vært ansatt som kunstnerisk leder for Newark Granville Symphony Orchestra. Han har også vært gjestedirigent i BBC Scottish Symphony Orchestra, Britten Sinfonia, Melbourne Symphony Orchestra, ICE (International Contemporary Ensemble) og Detroit Chamber Winds and Strings. Weiss arbeider dedikert med å utforske koblingene mellom musikkverk og ulike komponister fra ulike epoker, sjangere og med ulik bakgrunn. Denne dedikasjonen og interessen resulterer ofte i konsertprogrammer med bred kunstnerisk variasjon, fra det minimalistiske til maksimalistiske, fra gammelt til nytt, og fra “mainstream” til “uhørt”.

Før-arrangement fra kl 18.00:

I forkant av konserten inviterer vi til en hyggelig lounge, hvor Jennifer Torrence fra NOSO vil DJ’e samtidsmusikk. Det serveres forfriskninger og vi jobber med å få til en visning av videokunst på skjermer i lokalet. Her kan man også få bryne seg på en kulturquiz som deles ut. Under konserten vil Tord Knudsen gjøre live visuals. Han har lang erfaring med å jobbe med live konserter, blant annet for Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær og Punkt festivalen i Kristiansand.

Vi ser frem til en spennende, abstrakt, visuell og konseptuell aften!Konserten er en del av abonnementsserien Stor Storm og Full Storm i Stormen Konserthus.

Abonnement i salg nå.