English

Påskekonsert: Johannespasjonen

Mesterverk fra barokken

Se datoer og billetter

En vakker start på påskehøytiden! Tradisjonen tro inviterer Vokal Nord og NOSO til påskekonsert, og denne gang presenteres et av påskens mest sentrale verk.

Et av barokkens store, vakre mesterverk, og et av påskens mest sentrale verk, fremføres som årets påskekonsert i Tromsø.

Johannespasjonen er Bachs dramatiske tolkning og formidling av Jesu lidelseshistorie, og er i likhet med Matteuspasjonen, Bachs eneste fullstendig bevarte pasjonsverk. Det ble urfremført på langfredag 1724 i Leipzig, og består av krevende satser for kor, orkester og solister, bundet sammen av vakre koraler. Fire fantastiske solister, Vokal Nord og NOSOs Kammerorkester ledes av dirigent Herbert Böck.

Vokal Nord er et vokalensemble som har markert seg sterkt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene. Vokal Nord er Nord-Norges fremste kammerkor og har sete i Tromsø, men medlemmer fra flere steder i landsdelen. Koret har valgt å spesialisere seg på nordisk a capella samtidsmusikk og europeisk tidligmusikk, spesielt barokk. Korets dirigent er Bjørn Andor Drage.

Konserten er en del av abonnementsserien Total.
Konsertens varighet er ca 1 time 50 minutter

Abonnement i salg nå.