English

Kraggerud Inviterer

Radovan Vlatkovic, horn

Se datoer og billetter

Etter suksessen med oboisten Nicholas Daniel som gjestesolist med kammerorkesteret i fjor vår, følger Henning Kraggerud nå opp med en annen gjest; den kroatiske hornisten Radovan Vlatkovic. 

Om denne begivenheten forteller verten selv: 

- Jeg møtte Radovan første gang på en festival på Kypros for 8 år siden. Da sto han utenfor en eldgammel kirke og øvde og jeg hadde ikke hørt så fint hornspill før. Han har senere vært i Risør og jeg har møtt ham på andre festivaler. Sommeren 2017 skal jeg til en festival i Toscana med ham. Hver gang spiller han på samme skyhøye nivå. Jeg vet ikke om noen bedre hornist i hele verden og ønsker man å bli bedre kjent med dette instrumentet er dette konserten å gå på. 

Når vi til de to hornkonsertene av Mozart benytter oss av 4 blåsere i orkestret bruker vi dem selvsagt også i resten av programmet. Konserten blir mer symfonisk enn vanlig med den duggfriske 29. symfonien. Jeg er også solist på konserten. Jeg har tidligere spilt konsertene 3, 4 og 5 i Tromsø – og vi følger nå opp med Mozarts fiolinkonsert nr. 2. 

Vil man oppleve horn på aller høyeste nivå eller bare elsker Mozart og liker et litt mer symfonisk kammerorkester anbefales denne konserten på det varmeste.