English

Carmina Burana

på Festspillene

Se datoer og billetter

Korsangere i hele Nord-Norge er valgt ut til det som kan bli det største prosjektkoret noensinne i landsdelen. Norges Korforbund, Vokal Nord, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Festspillene i Nord-Norge samarbeider om å sette opp det storslagne verket Carmina Burana under Festspillene i 2017.

Samarbeid mellom profesjonelle og amatører
Carl Orffs Carmina Burana er et velkjent og anerkjent korverk som 80 år etter urframførelsen fortsatt settes opp over hele verden. Når Festspillene nå produserer en storoppsetning av dette kjente verket er det i bredt samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Vokal Nord er kjent for å forene klassisk korklang med stemmebruk forbundet med tradisjonsmusikk fra nordområdene og er landsdelens fremste profesjonelle kor. Sammen med Nord-Norges egne toppensembler, NOSO og Forsvarets musikkorps, vil de skape en unik kunstnerisk ramme for prosjektet.

- For Festspillene i Nord-Norge er det viktig å skape gode arenaer for samarbeid, det har vært sentralt for Festspillene siden etableringen i 1964. Samtidig er koroppsetninger noe vi vet engasjerer bredt, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Korsangere fra hele landsdelen
Siv Cathrine Johansen er musikalsk ansvarlig for prosjektkoret i Carmina Burana, hun får hjelp av Dag Erik Enoksen til innøvingen. Produksjonen ønsker deltakere fra hele Nord-Norge, og skal samle koristene til øvinger tre helger inkludert konserthelgen under Festspillene 2017. 

Les med på Festspillene i Nord-Norge sine hjemmesider.