Forsiden / Om oss / Nordnorsk Symfoniorkester

Nordnorsk Symfoniorkester

Nordnorsk Symfoniorkester / Arctic Philharmonic Orchestra

Førstedirigent og kunstnerisk rådgiver: Christian Lindberg

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS ble stiftet 18. juni 2009 i Bodø og er allerede blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.

Om orkesteret

I oktober 2009 ble den anerkjente trombonisten og dirigenten Christian Lindberg engasjert som symfoniorkesterets førstedirigent og kunstneriske rådgiver. Etter dette har Nordnorsk Symfoniorkester tilbakelagt omfattende turnéer på vår hjemmebane i Nord-Norge. Orketsteret har også turnért i Kina og spilt konsert (Tsjaikovskijs 5. symfoni) i Mariinsky Theatre etter invitasjon fra Maestro Valery Gergiev.

Nordnorsk Symfoniorkester har også en innspillingsplan gjennom et samarbeid med BIS-Records - dette inkluderer verdenspremiéren på verk av "vår egen" Ole Olsen, verdens nordligste komponist og ikke minst Hammerfestværing.
Denne innspillingen ble gjort i Harstad Kulturhus i 2011 og ble utgitt samme år. Videre har orkesteret spilt inn Tsjaikovskijs 5. Symfoni  og Suite til Svanesjøen , i tillegg venter innspillinger av nyskrevne tubakonserter sammen med den verdenskjente tubaisten Øystein Baadsvik.

Siden oppstarten i 2009 har orkesteret samarbeidet med kunstnere som blant annet Mikhail Simonyan, Martin Fröst, Arve Tellefssen, Marianne Beate Kielland, Ingebjørg Kosmo, Audun Iversen, Arvid Engegaard, Eldbjörg Hemsing, Thomas Söndergård, Ole Edvard Antonsen, Inga Juuso, Christian Lindberg, Peter Szilvay, Jörgen Karlström og Stephen Blanchett.

 

Bakgrunnsinfo 

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS ble stiftet 18. juni 2009 i Bodø. Med et budsjett på om lag 62,5 millioner kroner (2012) er selskapet allerede blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.

Vi er organisert som et prosjektorkester med ensemblene Bodø Sinfonietta og Tromsø Kammerorkester som kjerne, supplert med Divisjonsmusikken i Harstad og Landsdelsmusikerne i Nord-Norge. 

KONTAKTINFO

Tlf: 99 38 78 10
Faks: 77 68 51 37
E-post: post{at}noso.no

Besøksadresse Tromsø: Strandgata 41, 5. etasje (posthuset)

Besøksadresse: Bodø Kulturhus, Hålogalandsgata 25
Postadresse: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS, Postboks 741, 9258 Tromsø