Forsiden / Om oss / Bodø Sinfonietta

Bodø Sinfonietta

BODØ SINFONIETTA

KUNSTNERISK LEDER: Peter Szilvay

MUSIKERE:

Sveinung Lillebjerka, fiolin/konsertmester
Øyvind Mehus, fiolin
Leah Asher, bratsj
Kristin Alsos Strand, cello (permisjon)
Ingvild Pettersen, bass (permisjon)
Natalia Radzik, bass (vikar)
Elisabeth Kristensen Eide, fløyte
Ellen Jenssen, fløyte
Turid Hjortdahl, obo
Martin Andersson, klarinett
Knut Thorbjørnsen, fagott
Heidi Sivertsen, horn
Øystein Felberg, trompet
Rasmus Henriksen, trombone
Marie Stokke, piano
Jennifer Torrence, slagverk

Gjennom samarbeid med dirigenter og solister av høy internasjonal standard har Bodø Sinfonietta utviklet seg til å bli et ensemble av høy standard med allsidige og entusiastiske musikere. Ensemblet samarbeider jevnlig med byens øvrige produksjonsmiljø, i tillegg til at en har knyttet til seg faste samarbeidspartnere på nasjonal og internasjonal basis. Det konserteres jevnlig i Bodø og i Nord-Norge forøvrig.

I desember 2005 ga rockebandet Madrugada ut live albumet Live at Tralfamadore  der Bodø Sinfonietta er med på fire spor; konsertopptak fra Bodø Spektrum i august og Oslo Spektrum i desember 2005. Konserten i Oslo er også utgitt på DVD. DVD opptak ble også gjort under konserten Halvdan med Breiband, der Halvdan Sivertsen med band og Bodø Sinfoniettas spilte sammen under Nordland Musikkfestuke 2007, denne ble utgitt i 2008. 

Øvrige Cd-utgivelser er :
Singing Landscape  som ble lansert under Nordland Musikkfestuke i 2003 med musikk av Torstein Aagaard-Nilsen dirigert av Thomas Rimul.
Works  by Sigmund Lillebjerka  ble utgitt i juni 2006 med musikk skrevet spesielt til ensemblet av Bodø komponisten Sigmund Lillebjerka dirigert av Arvid Engegård.
I tillegg ble det også gjort innspilling av operaen Frk. Julie av Antonio Bibalo høsten 2004 med Jonathan Stockhammer som dirigent. 
Bodø Sinfonietta hadde ytterligere to cd-utgivelser i 2010/2011. En innspilling med Bodøs egen vokalist/poet Terje Nilsen i tillegg til samarbeidet med Rolf Wallin på hans album “Wire and String”.

Ensemblet spilte i september 2005 åpningskonserten på Nordiske Musikkdager i St. Petersburg, og høstet svært gode kritikker. I 2009 spilte Bodø Sinfonietta igjen i St. Petersburg på festivalen Hermitage Music med konsert i Vinterpalasset. 

I 2012 vant Rolf Wallin Spellemannsprisen for beste komponist med verket “Wire and String”, spilt inn på plate med Bodø Sinfonietta, Christian Eggen, Siri Torjesen og Susanne Lundeng. Utgivelsen “Wire and String” viser et ensemble og en komponist som våger å tenke nytt og anderledes omkring sitt arbeide, for på den måten også å nå ut til et større publikum.

Bodø Sinfoniettas musikere utgjør en del av kjernen i Nordnorsk Symfoniorkester, og ensemblet spiller jevnlig konserter av symfonisk format, i tillegg til sine crossover-produksjoner og konserter som sinfonietta. Hovedambisjonen til Bodø Sinfonietta å være sentral når det kommer til ny musikk og aktuelle komponister.

 

BODØ SINFONIETTAS VENNER er ensemblets egen venneforening. De er ensemblets praktiske og økonomiske støttespiler. For mer informasjon om venneforeningen kan du trykke her.