Forsiden / Nyheter og pressemeldinger

Nyheter og pressemeldinger

DU kan bli med i det store CHESS-KORET i Tromsø - del drømmen med oss!

Går du rundt med en sanger i magen og har lyst til å bli med å dele en enorm drøm av en musikkopplevelse med 140 andre på scenen, så må du ikke nøle med å gripe denne sjansen! Vi gir 10 heldige sangere en unik mulighet til å være med i Chess in Concert - Er du en av dem?

Les mer

LEDIG VIKARIAT: SOLO SLAGVERK, MED PLIKT TIL PAUKER

Fra 1. august 2014 er det ett års ledig vikariat på solo slagverk i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester/Bodø Sinfonietta. Arbeidssted er Bodø.

Les mer

CHESS IN CONCERT - ROLLENE ER KLARE, OG SALGET ER I GANG!

Under Sjakk-OL 2014 presenterer Nordnorsk Opera og Symfoniorkester sin største produksjon noensinne når over 300 aktører på scenen skal bidra i gigantsatsingen Chess in Concert. I Tromsø braker det løs 3. og 4.august. Vi lover en ”once in a lifetime”- opplevelse med et stjernelag vi er stolte av å presentere. Ventetiden er endelig over, og vi slipper nå både rollelisten og billettsalget til vår storsatsing.

Les mer

Starten på nye samarbeid!

Torsdag 12. Desember kan du for første gang høre starten på et helt nytt årlig samarbeid som skal skje mellom musikere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Tromsø Kulturskoles orkestermusikere – denne gangen også med medvirkende fra Kongsbakken VGS, skolekorps, studenter fra Konservatoriet og Byorkesteret! 

Les mer

SESONG: mange store musikkopplevelser - ett kort!

Med sesongkort hos Nordnorsk Opera og Symfoniorkester kan du spare over halvparten av ordinær billettpris på alle våre egenproduserte konserter og forestillinger. Perfekt for alle som liker musikk og opera!

Les mer

Tilfreds med tildelingen

Økt tildeling til Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS i Statsbudsjettet for 2014.

Les mer

Bolshoi til Tromsø

Bolshoi-balletten kommer til Nordlysfestivalen 2014 - Med Nordnorsk Symfoniorkester som orkester.

Les mer

STRÅLENDE ANMELDELSE AV VÅR NYESTE CD: Tsjaikovskij Symfoni nr. 5 og Suite fra Svanesjøen

...et nydelig bilde på musikkens globalisering - da man endelig kan si at musikere leverer gode innspillinger av Tsjaikovskij, uansett breddegrad .

Les mer
Foto: Bladet iTromsø - Tom Benjaminsen

Edvard-pris til Ragnar Olsen

Ordkunstner, musiker og oversetter Ragnar Olsen tildeles årets Edvard-pris for sitt forfatterskap generelt og for teksten til operaen «Querini – en opera på Røst» spesielt.

Les mer

Arvid Engegård nominert til Kritikerprisen 2013 for konsert med Nordnorsk Symfoniorkester

Vi gratulerer dirigent Arvid Engegård med nominasjonen til kritikerprisen! Dette var stor stas!

Les mer
Fra La Traviata

Operadagan i Tromsø!

I oktober er det igjen klart for de populære Operadagan i Tromsø! En perfekt oppladning foran høstens store operasatsning La Traviata!

Les mer

TOP OF THE WORLD FINALEKONSERT MED NORDNORSK SYMFONIORKESTER VIST PÅ NRK, HOVEDSCENEN

Fredag 21.juni gidd den tredje internasjonale pianokonkurransen Top of the World av stabelen i Tromsø. 24 kandidater fra hele verden har kjempet om de tre finaleplassene og store pengepremier. Finalistene spiller hver sin selvvalgte konsert ledsaget av Nordnorsk Symfoniorkester i Tromsø kulturhus. Arild Erikstad ledsager oss gjennom konkurransen som ble vist på NRK, Hovedscenen søndag 23.juni. Konserten er nå tilgjengelig på nrk.no.

Les mer

Endring i tidspunkt for høstens store opersatsing i Bodø - La Traviata.

Forestillingen mandag 28.oktober må dessverre flyttes til søndag 27.oktober kl. 14:00 på grunn av en større og mer omfattende scenografi enn først antatt. 

Les mer
Ny CD med Tromsø Kammerorkester og Henning Kraggerud

Ny CD fra Kammerorkesteret!

Denne innspillingen er en verdenspremiere. For første gang noensinne presenteres tre fiolinkonserter av Grieg, arrangert og orkestrert av Henning Kraggerud og Bernt Simen Lund, og innspilt med Tromsø Kammerorkester.

Les mer

Chess in Concert 2014!

Chess in Concert + Sjakk-OL 2014 = sant! Vi i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester gleder oss over å kunne presenterer Chess in Concert under Sjakk-OL i Tromsø 2014!

Les mer
Fra venstre: Orkestersjef Torunn Reigstad, ny produsent Peter Krarup og direktør Tor Lægreid

Ny produsent til Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

Vi ønsker Peter Krarup velkommen til Nord-Norge og til oss i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester!

Les mer

Følg oss!

Vi er på Facebook, Twitter og Instagram. Vi blir kjempeglad om du har lyst å følge oss eller dele ting med oss via #noso!

Les mer

Tromsø Kammerorkester spilte i Storgata

Mandag ettermiddag overrasket musikere i Tromsø kammerorkester mange tromsøværinger med en liten minikonsert i Storgata, sammen med stjernesolisten Daniel Rowland. Musikken var smakebiter fra konserten som er torsdag 13.september på Verdensteatret. Se videoen her - produsert av JAB Film.

Les mer

Anmeldelser av Perspectives (69°42', North | 19°00' East)

Tromsø Kammerorkesters nyeste utgivelse, Perspectives (69°42', North | 19°00' East) , med Kolbjørn Holte, har høstet god omtale i media.

Les mer

Ny kunstnerisk leder for Bodø Sinfonietta

Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester AS er stolte over å presentere Peter Szilvay som ny førstedirigent og kunstnerisk leder for Bodø Sinfonietta.

Les mer

KRAGGERUD NY KUNSTNERISK LEDER FOR TROMSØ KAMMERORKESTER

På pressekonferansen i dag kl. 12.00 ble nyheten offisielt sluppet; Henning Kraggerud tar over som ny kunstnerisk leder for Tromsø Kammerorkester i 2012.

Les mer

Spellemannspris til komponist Rolf Wallin - Wire and String

I kveld vant Rolf Wallin Spellemannsprisen for beste komponist med verket Wire and String med Bodø Sinfonietta, Christian Eggen, Siri Torjesen og Susanne Lundeng.

Vi gratulerer komponist Rolf Wallin, utøvere, og lydmann Håvard Christensen ved Store Studio i Bodø. 

 

Les mer

Klassisk Musikkmagasin imponeres av Olsen og Wallin

Bodø Sinfoniettas innspilling av Wallin og Nordnorsk Symfoniorkesters innspilling av Ole Olsen fortsetter å imponere. Klassisk Musikkmagasin er rause med terningkastene.

Les mer

Internasjonal anerkjennelse av Ole Olsen CD

Symfoniorkesterets innspilling av Ole Olsen høster internasjonal skryt i "Classics Today". "The performances here are excellent--as vivid and vital as the music itself. It would be very good to hear more of Olsen; apparently he wrote a lot."

Les mer

Se symfoniorkesteret på YouTube

Sjekk ut to korte filmsnutter om Nordnorsk Symfoniorkester på YouTube. Hør orkesteret, se bilder fra Nord-Norge og se intervjuer med Christian Lindberg med flere.

 

Les mer