English

Violet Road med NOSO

på Festspillene i Nord-Norge

Se video
Se datoer og billetter

Hva skjer når Nord-Norges mest sjarmerende brødregjeng slår seg på lag med landsdelens staselige symfoniorkester? Svaret får du på Festspillene der de to mastodontene i nord, Violet Road og NOSO Symfoniorkestret, møtes til konsert. 

Violet Road + Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) = Nordnorsk stolthet som kulminerer i en fandenivolsk musikalsk fest! Livebandet som alle vil se er klare for Festspillene 2016! Etter turnéer landet over med låter som har fått sterkt allsang-stempel, smekker de opp nye arrangementer i denne urpremieren med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Med et nytt album opp av de karakteristiske skyggeluene, kan dette bli konserten med stor K under årets Festspill. Et ekstra løp og kjøp-argument til denne, er at konserten blir med gjester. Og hvem det blir, er fortsatt nydirektørens hemmelighet…

Den sjarmerende brødregjengen fra Kåfjord med andværingen Kjetil Holmstad-Solbergs sterke vokal i front, leverer heftig melankoli og storslagen pop i full flørt med klassisk og ekstravagant orkestermusikk. Det blir vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger med en tøtsj av svensk visetradisjon!
Bandet slapp i 2013 albumet Peter Every and his Marching Band og albumet Back to the roadshow ble i fjor et av Sony Musics aller mest solgte. Disse to med låter som Can you hear the morning singing og Face of the moon. I 2016 er det We are the love-turné med promotering av det nye albumet In Town to Get You.

Programsjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Catharina Bilsbak, er glad for å få realisert dette samarbeidet sammen med Festspillene i Nord-Norge.

- Dette er noe vi har ønsket å få til lenge. NOSO og Violet Road spilte sammen under åpningsseremonien av Sjakk OL i 2014. Siden da har vi hatt en dialog om å finne den rette anledninga til å gjøre et større prosjekt sammen, så da Festspillene initierte dette, var det god match, sier Bilsbak.

NOSO er et orkester med en sterk arktisk profil som er stolte av sin nordnorske tilhørighet. - Det er viktig for oss å ha nære relasjoner til øvrige aktører i nord, uavhengig av stilart, så det er stas å få jobbe på tvers av sjanger under de nordnorske Festspillene for å vise frem noe av det beste av artister fra regionen, forteller programsjefen.

For billetter og mer informasjon, besøk Festspillene i Nord-Norge sine hjemmesider.

Tid og sted: Torsdag 23. juni kl. 18.00, Storsalen Harstad Kulturhus.