English

Vinterdrømmer

Forførende melodier

Se datoer og billetter

La deg forføre av vakre melodier og vinterdrømmer, når Eldbjørg Hemsing spiller Borgstrøms fiolinkonsert og NOSO symfoniorkester fremfører Tsajikovskijs 1. symfoni Winter Dreams. 

Solisten Eldbjørg Hemsing har rukket å motta en rekke priser for sitt fiolinspill, og opptrådte allerede som 6-åring for blant andre kongefamilien i Nasjonalteatret i Oslo. På denne konserten spiller hun Hjalmar Borgstrøms fiolinkonsert i G-dur – en bokstavelig talt bortgjemt skatt som først ble spilt over 100 år etter at den ble komponert. Borgstrøm (1864-1925) var en norsk komponist, inspirert av blant andre Wagner og Beethoven. Notene fra denne komosisjonen ble funnet av dirigent Terje Boye Hansen, som sendte dem videre til Hemsing. Hun valgte til slutt å spille dem inn på plate med Wienersymfonikerne. ”Virtuos musikk, krevende å spille, men med utrolig flotte melodier”, sier Hemsing selv om musikken.

I tillegg til Borgstrøms fiolinkonsert, spiller NOSO Symfoniorkester Tsjaikovskijs 1. Symfoni ”Winter Dreams”, beskrevet som forførende og et av de viktigste verkene i 1800-tallets symfoniske historie.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total og Ny & Nysgjerrig i Tromsø, og Full Storm, Ny & Nysgjerrig og Liten Storm i Bodø. Les mer om våre abonnement her.