English

The band called Oh!

Guerrilla Gardening

Se datoer og billetter

The band called Oh! mottok Arctic Talent-stipendet i 2014 og var i 2016 årets Northern Soul-kunstnere på Varangerfestivalen. Sammen med strykerne i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og lysdesigner Tor Ditlevsen, har de laget et prosjekt i herlig soul som tar med lytteren til den miljøpolitiske verden.

Vokalist og tekstforfatter i The band called Oh forklarer verket slik: - Det startet med en fascinasjon for hippiekulturen både på 1910- og på 1970-tallet, og generelt mennesker som av ulike grunner velger å leve et liv på siden av det samfunnet de har vokst opp i. 

Les artikkel om prosjektet i iTromso.no her.

Guerrilla Gardening som fenomen var en del av 70-tallets undergrunn, og handlet om å dyrke fargerike blomster og næringsrik mat på nattestid i byrom der alt annet enn asfalt og betong var mer eller mindre forbudt. Det er noe fint og samtidig trist i dette – å måtte gjøre seg selv til kriminell for å bringe farger inn i en grå by. Dette syntes vi var ekstremt inspirerende, og da passet det veldig bra at vi fikk tilbud fra Varangerfestivalen om å skrive fjorårets bestillingsverk. 

For oss handler Guerrilla Gardening om å luke ugress, om å ta vare på det gode, om å dele på den eneste jorda vi har og om å vise respekt for hver eneste spire – for uansett hvordan man ser på det, så er det den som er fremtiden. 

Det er NOSO Kammerorkesteret du får oppleve sammen med The band called Oh! under Nordlysfestivalen 2017.

Billettsalget starter mandag 21. november. Følg med her for link.