English

Sommernachspiel i Bodøsjøen

Klassisk nordnorsk fyrverkerikonsert!

Se datoer og billetter

London har det, Wien har det, Stockholm, København og Oslo har det. Praktisk talt alle byer med respekt for seg selv har en stor klassisk utendørskonsert med skikkelig smell. Nå har turen kommet til Bodø!

Sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og med Børvasstindene som kulisse på musikkfestukehistorisk grunn i Bodøsjøen skal vi skape den magiske stemningen du har sett på tv fra Last Night of the Proms i London eller fra Sommernachtkonzert i Wien. Her er det duket for klassiske superhits, flotte solister og selvfølgelig fyrverkeri. Festivaldirektør André Wallann Larsen er stolt over muligheten til å presentere det som forhåpentligvis kan bli en ny tradisjon.

- Nordland Musikkfestuke har tradisjon for å åpne utrolig sterkt, og holde høy aktivitet og kvalitet uka gjennom, men jeg har alltid savnet en skikkelig avslutning. Når vi nå lanserer Sommernachspiel i Bodøsjøen er det helt klart med den baktanken om at det skal bli en tradisjon å avslutte festivalen med en stor utendørs klassisk konsert.

Programmet som skal spilles er spekket med klassiske superhits, noe Nordland Musikkfestuke håper skal lokke et stort publikum til Bodøsjøen den siste fredagen i festivalen.

Dette blir en konsert for både de som er dypt interessert i klassisk musikk og for de som tror de ikke er det. Her skal vi ta stemningen fra Skansen med oss til Bodøsjøen for å lage en skikkelig klassisk musikkfest. Her blir det storslått musikk alle har hørt før, servering av mat og drikke og ikke minst fyrverkeri. – André Wallann Larsen, direktør Nordland Musikkfestuke

Det er byens eget orkester, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO), som står for det musikalske, i tillegg til flere anerkjente solister. Programsjef i NOSO, Catharina Roos Bilsbak er storfornøyd med invitasjonen fra Musikkfestuka.

- Ideen om en utendørs «Last night of Musikkfestuka», i ekte stil á la britenes «The Proms», er rett og slett knallbra! Så når Musikkfestuka lanserte ideen for NOSO var vårt svar et umiddelbart, rungende JA! For hva kan vel være en bedre avslutning for en sprek festival, enn en utendørs folkefest i Bodøsjøen? Om vi ikke kan stille værgaranti, stiller vi garanti om kjent, kjær, overraskende og underholdende musikk. Det blir god stemning og fantastisk utsikt - i klassisk nordnorsk stil!

 

Konsertstart er klokken 22:00 fredag 11. august. Arenaen åpner 20:30. 

Arrangementet har 18 årsgrense