English

Sibelius Fiolinkonsert

med Miriam Helms Ålien

Se datoer og billetter

En svensk mastodont av en symfoni opplever i disse dager en renessanse, og en av de vakreste romantiske fiolinkonsertene spilles av den unge fremadstormende fiolinisten fra Alta, Miriam Helms Ålien,- i det som er en ganske så spesiell anledning!

For aller første gang, kan et nordnorsk symfoniorkester medvirke på eksamenskonserten til en diplomstudent fra Norges Musikkhøgskole. Fiolinisten Miriam Helms Ålien fra Alta har allerede, fra ung alder, jobbet nasjonalt og internasjonalt som solist. Nå uteksamineres hun fra diplomstudiet i utøving, og vi i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er stolte over å kunne medvirke på hennes eksamen. Som eksamensverk vil hun presentere en av romantikkens flotteste konserter for fiolin og symfoniorkester, Sibelius berømte fiolinkonsert – en konsert som tar det symfoniske og romantiske ut til fulle. 

NOSO Symfoniorkesteret og førstedirigent Christian Lindberg, besøker med dette programmet våre «nabobyer», Luleå og Oulu, samt Vilnius i november. På turnéen tar vi med oss verk fra Norge, Sverige og Finland, representert ved Edvard Grieg, Allan Pettersson og Jean Sibelius. 

Førstedirigent Lindberg har gjennom flere år jobbet med å få innspilt samltlige av Allan Petterssons symfonier med svenske Norrköping Symfoniorkester, og de har vunnet Svenske Grammis for dette. Petterssons symfoni nummer 7 ble verket som gav ham hans store gjennombrudd internasjonalt. 


Denne konserten er en del av alle abonnementsseriene i Bodø og Tromsø
Bestill abonnement her: http://www.noso.no/abonnent/