English

Prokofjevs Romeo & Julie

Symfoniorkesterkonsert

Se datoer og billetter

Shakespeares skuespill Romeo og Julie fra 1595 er et av verdens mest kjente verk, og hans sceniske fremstilling av det unge elskende parets kamp for sin kjærlighet, har i over 400 år inspirert utallige kunstnere innen billedkunst, litteratur, musikk, film og dans.

Historien tar opp flere eksistensielle spørsmål som er like relevante i dag, som de var i 1597 da Shakespeare førte historien i pennen. I en verden med økonomiske ulikheter, ulike trosretninger og ulike mennesker, lever vi også i en tid der polarisering og det gode mot det onde settes fokus på. Men hva er det gode for hvem, og hva er det onde for hvem? Erkjenner vi at mennesker er like, at vi verken er helt gode eller helt onde? Hvordan håndterer vi å bli konfrontert med virkeligheten?

Vi forhaster våre handlinger, og er ofte impulsive. Hvorfor strever vi med å være rasjonelle? I vår kamp med tiden ønsker vi at både kjærlighet og det vakre skal vare evig. Romeo og Julie sloss for sin kjærlighet, og vil at den skal vare evig. Til sist ender det gjennom å udødeliggjøre seg og gjøre kunst av et tragisk endelikt.

Sergej Prokofjev komponerte i 1935 musikken til balletten Romeo og Julie, basert på Shakespears historie. Balletten hadde premiere først i 1938, men allerede i 1936 ble musikken framført i form av to orkestersuiter hentet fra balletten. I ettertid har ytteligere en orkestersuite kommet til, og musikken har siden den gang blitt en enda større suksess en selve balletten. De er i dag regnet som virkelige publikumsfavoritter, og på denne konserten før vi høre en kombinasjon av de tre orkestersuitene.

Disse konsertkveldene byr vi på kanskje den mest storartedemusikalske utgaven av Romeo og Julie,inspirert av skuespillets rørende kjærlighetsscener og omkringliggende dramatikk. Velkommen til en stor konseropplevelse med NOSO Symfoniorkestert under ledelse av den legendariske, russiske dirigenten Michail Jurowski. Han har blant annet ledet Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin og har vært aktiv i Skandinavnia som dirigent for orkestre i Malmø, Odense og København. Han har også vært førstedirigent ved Leipzig Opera og WDR Symphony Orchestra i Køln.

På denne konserten er vi heldige å ha med oss musikere fra Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.
Les mer om FMKN her.

Innleder for konserten er Arild Erikstad, kjent fra de populære programmene Hovedscenen og Nyttårskonserten fra Wien på NRK. Erikstad har tung kompetanse innen klassisk musikk, med sin lange erfaring både som klassisk musikkprodusent, redaktør og programleder.

Konserten er en del av abonnementsordningen  Full storm og Stor Storm i Bodø, og abonnementsordningen Total og Piccolo i Tromsø.

Bestill abonnement her: http://www.noso.no/abonnent

Foto: T. Müller
T. Müller